Zo bak je een perfect spiegelei

20 oktober 2014Dagmar

Wat gaat er nou boven een spiegelei waarvan de onderkant licht krokant is en de dooier nog heerlijk romig en vloeibaar? Sinds ik een paar tips heb gekregen hoe ik het perfecte eitje bak, heb ik dit receptje al vaak gemaakt. Een easy comfort gerechtje, lekker als lunch of snelle avondmaaltijd. Ik deel het graag met jullie! Klaar binnen 10 minuten. Zo bak je een perfect spiegelei:

Dit heb je nodig voor 2 personen
2 biologische eieren
4 plakken ham
2 sneden versgeroosterd brood
2 plakken kaas
1 eetlepel roomboter
wat versgemalen peper en zout

perfectei2
Krijg jij ook al zin in dit heerlijk spiegeleitje? Ik in elk geval wel . Nog meer weetjes, tips en trucs vind je in de speciale rubriek op Vertruffelijk.

En zo bak je een perfect spiegelei
1. Smelt de roomboter gelijkmatig op middelhoog-hoog vuur tot deze half gesmolten is. Kruid de pan met wat peper en zout.

2. Breek de eitjes in de pan op de halfgesmolten boter.

3. Laat de eieren garen. Als het eiwit gestold is en het randje krokant is, zijn de eitjes klaar. Beleg de toast met de ham, kaas en het spiegelei.

4. Laat het smaken!

Kijk voor allerlei lekkere recepten eens in de receptenindex. Nog meer handige tips vind je in de rubriek: Zo doe jij dat! Weetjes, tips en trucs. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

perfectei3
untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Tips: D. Willems

 

2 Reacties

  • Christine Mouton

    27 december 2015 at 12:34 pm

    Reeds veel klaargemaakt zéér lekker vooral als het eiwit licht krokant is.Een goed recept dank u ook voor al die andere recepten soms heel eenvoudig en toch
    lekker.

    1. Dagmar

      27 december 2015 at 12:36 pm

      Leuk! Dankjewel Christine!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht