Toen ik wat sinaasappelsaus over had druppelde ik deze spontaan in een pittige Thaise curry soep en toen… ging de zon schijnen in de keuken! Wat een lekkere smaakcombinatie. Daardoor kwam ik op het idee voor deze sinaasappelolie die bijzonder makkelijk om te maken is. Natuurlijk geef ik je een paar lekkere tips wat je zoal met deze zelfgemaakte sinaasappelolie kan doen. Hij smaakt bijvoorbeeld ook heerlijk in gebak: wat dacht je van sinaasappel-chocolade cupcakes?

untitled-578
Deze zelfgemaakte sinaasappelolie maak je op basis van zonnebloemolie en biologische sinaasappelschillen, dat is alles. Natuurlijk kun je ook een andere olie als basis gebruiken. Bijvoorbeeld olijfolie, net wat jou lekker lijkt.

Zo maak je deze heerlijke zelfgemaakte sinaasappelolie
Voor 500 ml sinaasappelolie verwarm je 500 ml zonnebloemolie met de schillen van 3 biologische sinaasappels. Schil de sinaasappels zo dun mogelijk met zo weinig mogelijk wit, want dit smaakt bitter. Verwarm de olie zo’n 10-15 mnuten op medium hitte totdat de olie begint te borrelen. Laat de olie niet walmen, dan is deze aan het verbranden. Haal de pan dan van het vuur af en zet 45 minuten weg met het deksel op de pan. Zeef de olie daarna en laat verder afkoelen. Gooi de schillen weg en schenk de olie met behulp van een trechter in een fles die je luchtdicht kan afsluiten.

Tips:
– Een erg leuk zelfgemaakt cadeautje;
– Heel erg lekker in deze Thaise curry soep;
– Lekker in een salade met feta;
– Lekker in een salade met venkel en zalm  (sinaasappel en venkel zijn een gouden smaak combinatie);
– Druppel wat van deze olie in vissoep, mmm!
– Of wat dacht je van een chocoladecake met deze olie (i.p.v. boter). O la la!
– Of bij een chocolade panna cotta met koekkruimels?

Lijkt dit je een leuk en lekker idee?  Dan is deze zoete zelfgemaakte chili olie met knoflook misschien ook wat voor je.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk