• Categorie: Drankjes
  • Gepubliceerd op: juni 11, 2015
  • Geschreven door:

Omdat ik graag minder frisdrank met kunstmatige zoetstoffen wil drinken ben ik overgestapt op siroopjes aangelengd met bruisend mineraalwater. Maar daar zit best veel suiker en ook nog allerlei toevoegingen in. Daardoor kwam ik het op idee om zelf een siroop te maken met minder suiker. Het werd een citroensiroop met rietsuiker en wat natuurlijke stevia zoetstof. Daarmee maak ik lekkere frisse zomerse drankjes. Heerlijk met dit zomerse weer. Dit is het recept.

untitled-297
Door (bruisend) water toe te voegen aan de siroop maak je in een handomdraai je eigen citroen limonade. 

En zo maak je de zelfgemaakte citroensiroop en limonade
1. Los 100 gram rietsuiker op met 6 gram stevia poeder in 300 ml citroensap (van ongeveer 10 citroenen) door deze samen te verhitten in een steelpan.

2. Laat afkoelen. Je siroop is nu klaar voor gebruik. Zelf drink ik mijn homemade citroenlimonade graag met bruisend water, verse muntblaadjes en ijsblokjes. Mmmm!

untitled-295
Doe er nog wat ijsklontjes, schijfjes citroen en verse muntblaadjes bij en je verkoelend drankje is klaar. Doordat in deze siroop minder suiker zit is hij niet zoet, maar juist lekker fris. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze avocado kruidenboter misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers?
Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk