• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: mei 28, 2015
  • Geschreven door:

Het wordt langzaam maar zeker zomer en dat betekent weer lekker buiten eten en bbqen. En wat is er dan lekkerder dan een zelfgemaakte hamburger? Met dit recept maak je snel en makkelijk een superlekkere hamburger. Zoveel lekkerder dan kant-en-klare hamburgers. En al helemaal als je er nog even een plakje cheddar op laat smelten en een flinke dot zelfgemaakte bbq saus op je hamburger doet. O ja, ik heb trouwens ook nog een heel lekker recept voor zelfgemaakte bbq saus voor je. Normaal houd ik niet van bbq saus maar deze is erg lekker. Nomnomnom!

untitled-236
Hier wil je toch graag je tanden inzetten? Met dit recept maak je deze heerlijke hamburgers eenvoudig zelf. De bbq saus trouwens ook.

Dit heb je nodig voor 2 royale hamburgers
300 gram biologisch rundergehakt
1 eierdooier
1 koffielepel mosterd
1 koffielepel worcester saus
1 koffielepel uienpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel cayennepeper
2 (hamburger)broodjes (zelf vind ik witte bollen van de bakker het lekkerst en makkelijkste)
toppings zoals bijvoorbeeld: wat sla, bbq saus, cheddar, augurk, gebakken ui of wat jij lekker vindt
verder heb je een aluminiumschaal voor op de bbq nodig

untitled-180
Het recept voor de zelfgemaakte bbq saus vind je hieronder bij de serveertips. Je kan deze saus prima bewaren en doseren in een plastic knijpfles.

En zo maak je de zelfgemaakte Amerikaanse BBQ hamburgers
1. Meng alle ingrediënten door elkaar en vorm er hamburgers van. Grill de hamburgers aan beide zijden goudbruin en gaar op de aluminiumschaal op de bbq. Voor wat mooie grillstrepen leg je de hamburgers daarna nog kort even rechtstreeks op het bbq rooster. Dat is alles.

Serveren: serveer deze hamburgers op een hamburgerbroodje met bijvoorbeeld sla, gebakken ui, cheddar, augurk en zelfgemaakte bbq saus. Ik heb een lekker en makkelijk recept voor een zelfgemaakte bbq saus voor je, klik hier voor het recept. Ook heel lekker bij de bbq is deze avocado kruidenboter, op basis van romige avocado i.p.v. boter. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk