• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: april 23, 2015
  • Geschreven door:

Wist je dat je heel makkelijk zelf je vlees a la shoarma kunt kruiden? Je hebt alleen maar wat knoflook, kaneel en koriander nodig. Lekker om kipreepjes en varkenshaas mee te kruiden en persoonlijk vind ik dit veel lekkerder dan de kant-en-klaar shoarma die je in de supermarkt kun kopen. Leuk om te combineren met wraps of roti. Roti is een soort bladerdeeg pannekoek. Een caloriebom dus, maar heel lekker. Als je wat bewuster eet kun je in plaats van roti natuurlijk ook wraps nemen. En bij shoarma hoort natuurlijk knoflooksaus. Mijn favoriet is die van Yil’driz. Nog wat fijngesneden sla en spitskool en je zelf gekruide shoarma met roti en varkenshaas is klaar om op te eten. Klaar binnen een half uurtje.

Dit heb je nodig voor 2 personen
200 gram varkenshaas (of kip) in kleine reepjes gesneden
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemalen koriander
1/4 krop ijsbergsla, in kleine reepjes gesneden
1/4 krop spitskool, in kleine reepjes gesneden
4 vellen roti (niet ontdooien, roti kun je in het vriesvak van de grotere AH en Jumbo en/of toko kopen)
peper en zout naar smaak
knoflooksaus en naar wens shoarma saus
1 grote eetlepel olie
serveer er naar wens frietjes bij (het is een klein hoofdgerecht)

untitled-94
Tip: in plaats van alleen sla is het ook heel lekker om de roti te vullen met wat fijngesneden spitskool. Het past er prima bij en extra groenten zijn altijd fijn en goed voor je.

En zo maak je het
1. Kruid het vlees met de knoflookpoeder, koriander en kaneel. Bak het vlees gaar in de olie en breng naar wens op smaak met peper en zout.

2. Bak ondertussen de roti volgens de gebruiksaanwijzing aan beide kanten goudbruin in een koekenpan.

3. Meng de sla en spitskool met wat knoflooksaus onder elkaar.

4. Vul de roti met vlees, sla en spitskool en rol deze op. Salade die je eventueel over hebt, kun je bij de roti serveren.

5. Serveer met knoflooksaus en eventueel shoarmasaus. Laat het smaken!

untitled-98
 Een goudbruin licht krokante roti gevulde met zelf gekruide shoarma, sla, spitskool en knoflooksaus. Need I say more?

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lekkere chocolademousse van bonbonbloc misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook. 

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk