Zeebaars met gegrilde tomaten

26 augustus 2014Dagmar

Soms heb je van die dagen dat je thuiskomt en behoefte hebt aan een snelle maar voedzame maaltijd. Er gaat dan niets boven een lekker gebakken visje met een makkelijke salade. Klaar binnen 15 minuten, en dan heb je zelfs de romige Caesar dressing zelfgemaakt met behulp van een kleine keukenmachine.

Dit heb je nodig voor 2 personen
2 zeebaarsfilets
4 romatomaten
1/2 krop (trio) sla
wat olijfolie, versgemalen peper en zeezout
een beetje bloem en boter

Voor de salade dressing
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 puddinglepel milde mosterd
1 klein teentje knoflook
1 blokje Parmezaanse kaas a 15 gram
1 eierdooier
2 groene olijven
wat versgemalen peper en zeezout

Bereiding
1. Was en droog  de sla. Verwarm een koekenpan met antibakaanlaag met de boter op middelhoog vuur. Verwarm de grillpan op de heetste stand.

2. Maak de saladedressing door alle ingrediënten hiervoor te mixen in een kleine keukenmachine.

3. Dep de vis droog, bestrooi met een beetje bloem, peper en zout. Snijd de kontjes van de tomaten en halveer ze vervolgens. Besprenk ze met wat olijfolie, peper en zout.

4. Bak de vis goudbruin in de koekenpan en grill de tomaten in de grillpan. Keer beide na ongeveer 4 minuten. Nog 4 minuutjes bakken en je kunt aan tafel.
zeebaars2
Makkelijk en lekker snel klaar deze zeebaars met gegrilde tomaten en lekkere zelfgemaakte dressing.

Ik heb nog meer heerlijke pasta gerechten voor je. Wat dacht je van deze lasagna bolognese waarmee ik in de krant heb gestaan. Of wat dacht je van deze supersimpele maar superlekkere spaghetti bolognese? Dit laatste gerecht is een basisrecept waarmee je meerdere dagen eenvoudig kunt variëren, handig!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto & styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht