Zalm met sake

8 februari 2017Dagmar

Zalm met sake. Deze zalm met een zoete stroperige saus op basis van Japanse rijstwijn is supersimpel en supersnel klaar. Kook wat ketjap medja, sake, honing en een teentje knoflook in tot een stroperig sausje. Bak ondertussen een stukje zalm. Lepel de stroperige saus over de zalm en je zalm met sake is al klaar! Een makkelijk en snel recept voor doordeweeks. Klaar binnen 10-15 minuten.
Zalm met sake
Zalm met sake. Met dit makkelijk recept maak je deze heerlijke Japanse zalm. Combineer met bijvoorbeeld basmati rijst en gestoomde broccoli voor een heerlijk simpel hoofdgerecht dat snel op tafel staat. 

Dit heb je nodig voor de zalm met sake
(hoofdgerecht voor 1 persoon)
125 gram zalmfilet zonder huid
2 eetlepels ketjap medja
2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook (geperst)
peper en zout uit de molen
1 eetlepel neutrale olie

Zo maak je de zalm met sake
1. Doe de ketjap medja, sake, honing en knoflook in een steelpannetje en kook in tot een stroperig sausje.

2. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de zalm in de olie goudbruin en gaar. Lepel de saus over de zalm. Garneer eventueel met wat fijngesneden bosui en wat sesamzaadjes.

Lekker met rijst en gestoomde broccoli.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Sloppy Joe burgers misschien ook wat voor je.  Of wat dacht je van deze heerlijke lasagna met zalm? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht