• Categorie: Vis
  • Gepubliceerd op: december 9, 2016
  • Geschreven door:

Op zoek naar een lekker èn bijzonder voorgerecht? Zoek niet verder! Deze zalm carpaccio met truffel en pastinaak chips heeft het allemaal. Heerlijke gerookte zalm opgemaakt met romige truffelmayonaise, geroosterde pijnboompitten, ietwat zilte Parmezaanse kaas en crunchy pastinaakchips. Wat zoete cherrytomaatjes, olijfolie en balsamico crème maken het helemaal af. Een gerechtje in de categorie “thuis uit eten”.

Zalm carpaccio met truffel en pastinaak chips
Deze zalm carpaccio met truffel en pastinaak chips is een heerlijk voorgerecht en veelbelovend begin van een heerlijk etentje. Tip: koop zalm carpaccio of als je die niet kunt krijgen dunne plakjes gerookte zalm. Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Dit heb je nodig voor de zalm carpaccio met truffel en pastinaak chips
(voorgerecht voor 4 personen)
4 x 60 gram zalm carpaccio (totaal 240 gram)*
4 eetlepels truffelmayonaise
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
4 eetlepels geschaafde Parmezaanse kaas (gebruik een dunschiller hiervoor of koop flakes)
1 kleine pastinaak (geschild en met een mandoline in zeer dunne schijfjes gesneden)
arachide olie
olijfolie
zeezout uit de molen
ongeveer 12 zoete cherrytomaatjes (in kwartjes gesneden)
wat donkere balsamico crème
eventueel wat kiemgroente ter decoratie. Of -ook lekker!- een pluk rucola. Mmm!

* Mocht je geen zalm carpaccio kunnen krijgen, neem dan dunne plakjes gerookte zalm. Neem dan zo’n 80-100 gram als uitgangspunt per persoon. Deze plakjes zijn meestal namelijk wat dikker, en dan lijkt het minder op het bord als 60 gram per persoon serveert.

Zo maak je de zalm carpaccio met truffel en pastinaak chips
1. Verhit een bodempje arachide olie van ongeveer 2 cm. Frituur hierin de pastinaak licht goudbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met wat grover zeezout.

2. Verdeel de zalm carpaccio over de borden. Sprenkel wat olijfolie over de zalm carpaccio.  Maak elk bord op met de truffelmayonaise, pijnboompitten, tomaatjes, Parmezaanse kaas, pastinaak chips en eventueel wat kiemgroente. Druppel wat balsamico crème over de tomaatjes. Serveer meteen.

untitled-246
 Op zoek naar een heerlijk voorgerecht met vis? Deze haring tartaar is ook een superlekkere aanrader!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze heerlijke carpaccio salade misschien ook wat voor je.  Of neem eens een kijkje in de receptenindexWil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk