Wild stoofpotje met chili en chocolade

9 oktober 2019Dagmar
Blog post

Niets zo heerlijk herfstig als een lekker stoofpotje! Toch? Nou ja, vind ik dan. Aardappelkroketjes erbij..of een lekkere gratin. Glaasje rode wijn. Mmm! Dit stoofpotje op basis van hertenvlees heeft allemaal lekkere smaakmakers zoals de Zwolsche stoofkruiden van Jonnie Boer, pure chocolade met tenminste 70 % cacao, appelstroop, rode wijn, ontbijtkoek en…chili! Die laatste zingt lekker aangenaam door dit stoofpotje en de chocolade zorgt voor een extra rijke smaak en een mooie glanzende saus.

Ingrediënten voor wild stoofpotje met chili en chocolade
(onderdeel hoofdgerecht voor 4 personen)

1 kg hertenstoofvlees (in blokjes van 2-3 cm)
2 x winterpeen (in schijfjes gesneden)
2 kleine uien (gesnipperd)
3 theelepels Zwolsche stoofkruiden van Jonnie Boer
1 grote rode peper (zonder zaadlijst, fijngesneden)
een snufje chilipeper
1 groot laurierblaadje
350 gram tomaten frito
400 ml rode wijn
1 – 1.5 runderbouillonblokje
1 plakje ontbijtkoek
50 gram pure chocolade met ten minste 70 % cacao
2 eetlepels appelstroop
bloem
een snufje kaneel
peper en zout
vloeibare bak- en braadboter
olijfolie

 Wild stoofpotje met chili en chocolade recept
1.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en bestuif het vlees met ongeveer 3 eetlepels bloem. Bak het vlees in porties rondom aan in de vloeibare bak- en braadboter. Voeg tussendoor opnieuw boter toe. Schep de laatste portie uit de pan en voeg wat olijfolie toe.

2. Bak de wortel, rode peper en ui ongeveer 10 minuten totdat de wortel zacht begint te worden. Bak de Zwolsche stoofkruiden 2-3 minuten mee met een snufje chilipoeder.

3. Voeg achtereenvolgens toe:
– tomaten frito
– de rode wijn
– 750 ml water + bouillonblokje(s)
– het vlees
– laurierblaadje
– kruid met peper en zout

Breng aan de kook. Zet vuur laag en laat het stoofpotje ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen met het deksel driekwart op de pan. Roer af en toe en let erop dat er niet teveel vocht verdampt (dan voeg je wat extra water toe).

4. Na anderhalf uur verkruimel je het plakje ontbijtkoek boven het stoofpotje. Laat de chocolade smelten in het stoofpotje. Breng op smaak met de appelstroop + kaneel en naar wens kruid je af met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje. Smul ze!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

1 Reacties

  • Xavier

    15 oktober 2019 at 10:08 am

    Ziet er heerlijk uit! Ik kan alleen nergens herten stoofvlees vinden 🙁 Was in de winkel geweest maar zag het nergens staan! Ik blijf zoeken xD iig bedankt voor de inspiratie! 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht