Wijntip Sauvignon blanc & Pinot grigio van Puklavec & friends

25 juli 2016Dagmar

Toen ik een mailtje kreeg van de Nederlandse afdeling van Puklavec & Friends of ik het leuk zou vinden om hun nieuwste sauvignon blanc & pinot grigio te proeven mailde ik meteen bevestigend terug. Ik schreef al eerder een wijntip over deze lekkere wijn en ik was dan ook erg benieuwd naar de nieuwe oogst. En..ik vond hem zo lekker dat ik er een nieuwe wijntip aan heb gewijd. Lees snel verder! 

Houd je ook zo van een lekkere halfdroge witte wijn met een licht zoetje? En liefst ook nog met hinten van tropisch fruit? Dan is deze Sauvignon blanc & Pinot grigio van Puklavec misschien iets voor je. Deze wijn is verkrijgbaar bij supermarkt Jumbo voor ongeveer € 5.49 per fles. Hieronder vind je mijn beschrijving en indruk van de wijn met enkele menusuggesties.

Wijntip Sauvignon blanc & Pinot grigio van Puklavec & friends

 Herkomst: Oost Slovenië
Druivensoort: Sauvignon blanc en pinot grigio
Alcoholpercentage: 12 %
Smaak: halfdroog met een licht zoetje

Bijzonderheden:  Uit het etiket op de fles valt op te maken  dat de druiven voor deze wijn handgeplukt zijn. Dat vind ik fijn om te weten, wist je dat bij machinaal geplukte druiven alles mee tot wijn wordt geperst? Takjes, insecten, een verdwaalde sigarettenpeuk… Dat zal de smaak echt niet ten goede komen, los van of je dit überhaupt zou willen proeven. Wijn van machinaal geplukte druiven laat ik om die reden voor wat hij is.

Mijn conclusie: een elegante en prettige wijn. Heel aangenaam om te drinken dankzij de hinten van tropisch fruit die in harmonie zijn met het halfdroge frisse karakter van de wijn. Makkelijk te drinken. Wat ik erg kan waarderen is het iets hogere alcoholpercentage dan een eerdere oogst (+0.5 %). Deze heerlijke (zomer)wijn is ondanks de hinten van tropisch fruit (passievrucht, 1 van mijn favoriete geuren èn smaken in wijn) niet te zoet maar eerder richting halfdroog. Kortom: een mooie wijn voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. En fijn dat je deze wijn gewoon bij de wekelijkse boodschappen kunt meekopen.

Lekker: Als aperitief. Deze wijn lijkt me ook lekker bij: lamsvlees, krab, carpaccio, erwtjes en risotto met asperges. Volgens het etiket daarnaast ook nog bij vleesgerechten en salades. Hieronder geef ik je nog een aantal tips bij welke gerechten van Vertruffelijk deze wijn vast lekker zal smaken.

Mijn cijfer: een 8 van 10

Kun jij ook zo genieten van een lekkere wijn-spijs combinatie en wil je deze wijn graag uitproberen?
Deze wijn past goed bij de volgende Vertruffelijke recepten:

Gegrilde groene asperges met olijfolie en zeezout
Carpaccio
– Maaltijdsalade met zoete aardappel en feta
– Heerlijke lamsbout uit de oven
– Flammkuchen met kip en truffel
– Lasagna met pompoen en spinazie
 Quinoa sushi

Houd je ook zo van wijn? Ik heb een leuk en handig artikel geschreven over het proeven van wijn. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Tekst & Foto’s: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht