Lees hier verder over mijn wijntip Barefoot Merlot die je in de supermarkt kunt kopen voor nog geen €5. Met recepttips en lekkere menu suggesties voor een lekker en geslaagd etentje. 

Herkomst: Modesto, Californië, Amerika
Druif: Merlot
Alcoholpercentage: 13.5 %
Algemene indruk: lekker. Op dronk, een mooie wijn in een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Bijzonderheden: een etiket op de fles vertelt dat de wijn in 2011 een gouden medaille heeft gekregen op de Florida State fair internationale wijn- en druifwedstrijd.

Mijn conclusie: een elegante en prettige wijn. Geen zwaargewicht en geen overheersende dominante wijn. Makkelijk te drinken. Wat ik erg kan waarderen is de licht fluwelige afdronk. Kortom: een mooie wijn voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. En fijn dat je deze wijn gewoon bij Jumbo kunt kopen.

Lekker bij: Deze wijn lijkt me lekker bij: rood vlees, pasta met vlees en tomaten(saus),en een dessert met rood fruit. Volgens het etiket daarnaast ook nog bij kaas en gevogelte.

Mijn cijfer: een 7.5 van 10

Kun jij ook zo genieten van een lekkere wijn-spijs combinatie en wil je deze wijn graag uitproberen?
Deze Merlot past heel goed bij de volgende Vertruffelijke recepten:
Spaanse penne carbonara
Carpaccio salade
Lauwwarme biefstuksalade met truffeldressing
Salade met de Franse slag
Mijn favoriete pasta carbonara
Biefstuk-rode wijnsaus- knolselderijpuree
Lasagna bolognese

lasagna limburger-2
Een lekkere combinatie: deze lasagna bolognese met mozzarella en crème fraîche en een lekker glas Barefoot Merlot. Foto: Rein Bollen. 

Kijk voor nog een lekkere wijntip eens naar deze Sauvignon Blanc & Pinot Grigio. Klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

 

 

 

 

Tekst en foto 1: Dagmar
Wijntip: Barefoot Merlot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk