Warme paddenstoelensalade met een zachtgekookt ei

17 april 2019Dagmar
Blog post

Onlangs waren we een weekend weg en met beperkt kookgerei en beperkte ingrediënten maakte ik toen een heerlijk geïmproviseerd lunchgerecht met gebakken paddenstoelen en een zachtgekookt ei. Het is een supereenvoudig maar lekker gerechtje dat ik het weekend erop thuis heel snel nog eens maakte! De champignons heb ik gebakken met peterselie, knoflook, tijm en sjalot. Erop wat parmezaan. Die combi met het zachtgekookt ei is zooo lekker! De vloeibare eierdooier zorgt voor een smeuïg sausje, echt smullen! De eetbare bloemetjes kon ik niet weglaten, ik word er zo vrolijk van! Ik houd van bloemen en kleur, jij ook? 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-26-1.jpg

Warme paddenstoelensalade met een zachtgekookt ei

Ingrediënten voor warme paddenstoelensalade met een zachtgekookt ei
(lunchgerecht voor 1 persoon)
125 gram (kastanje)champignons/gemengde paddenstoelen
1 teentje knoflook (geperst)
2 mespunten gedroogte tijm
1 eetlepel fijngesneden verse peterselie + extra om te garneren
1 eetlepel fijngesnipperde sjalot
1 eetlepel fijngeraspte Parmezaanse kaas
1 vers ei
olijfolie en (vloeibare) bakboter
peper en zout
eventueel warme toast naar wens, voor erbij

 Warme paddenstoelensalade met een zachtgekookt ei recept
1.
Veeg waar nodig de champignons schoon met wat keukenpapier en snijd ze in schijfjes. Verhit een beetje olijfolie en boter (de combi vind ik persoonlijk het lekkerst!). Bak de champignons op medium vuur licht goudbruin met de sjalot, knoflook en kruiden. Kruid naar smaak meter peper en zout. Houd warm.

2. Kook het ei in 5 minuten zacht. Ik gebruikte een ei in de maat L en telde de kooktijd vanaf het moment dat ik het ei voorzichtig met een schuimspaan in het kokende water liet zakken. Laat schrikken en pel voorzichtig.

Opdienen: schep de champignons op een bordje. Garneer met de rest van de peterselie en top af met de Parmezaan. Leg het ei er voorzichtig op en kruid een beetje met peper en zout.

Eventueel kun je het bordje nog wat meer garneren met wat schijfjes tomaat en eetbare bloemen voor wat extra kleur en een nog grotere glimlach van degene voor wie je deze lekkere verwenlunch hebt gemaakt.

Je kan lekker variëren met dit gerecht. Druppel bijvoorbeeld nog wat olijfolie met truffel over de paddenstoelen of bak de champignons met wat dragon en kervel. Mmm!
Geniet ervan, Dagmar

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht