Vetarm een eitje bakken met de Joseph Joseph froach pods – review

8 maart 2019Dagmar
Blog post

‘Deze nieuwste gadget van het Britse merk Joseph Joseph combineert bakken met pocheren waar maar liefst 95% minder olie nodig is én een perfect eitje gegarandeerd is!’ Nou, toen ik dit las in een persbericht was mijn belangstelling wel gewekt hoor. Als liefhebber van zowel een mooi gebakken, egaal gegaard ei met een vloeibare dooier als ook van een mooi gepocheerd ei stelde ik deze Joseph Joseph froach pods maar al te graag op de proef. Ik kreeg een setje toegestuurd om te testen en in deze review deel ik graag mijn ervaring met je.

Vetarm een eitje bakken met de Joseph Joseph froach pods - review
De Joseph Joseph froach pods. Froach is een samentrekking van fry en poach: froach. Dit setje bestaat uit twee BPA vrije siliconen ringen met een waterreservoir, waar je een paar lepels water in doet. Dit water warmt op en verandert in stoom, hierdoor stolt het ei en bakt het niet aan in je anti-aanbak pan (die moet je wel echt gebruiken). Afgezien van de kleine hoeveelheid olie die nodig is voor de binnenrand van de ring, gebruik je alleen maar water. Daarmee heb je een hoop minder vetstof nodig!
Vetarm een eitje bakken met de Joseph Joseph froach pods - review
Ik nam de proef een paar keer op de som en bakte ook een keer een ei met een dubbele dooier zoals je op de foto kunt zien (ook dat ging prima). Je breekt het ei boven de froach pod en het glijdt dan vanzelf door de opening de pan in. De dooier blijft daarbij heel. Je hebt inderdaad maar een beetje olie nodig om de binnenkant van de froach pods te voorzien van een beetje olie. Het ei laat redelijk goed los en het ei blijft nagenoeg heel op een klein scheurtje bovenin na, daar zat misschien wat minder olie. Tip: strijk ook de buitenste rand in, dan laat het ei nog makkelijker los. Zoals je kunt zien is het ei mooi gegaard, ook de bovenkant. Dat komt door het water dat je tijdens het bakken een paar keer toevoegt aan het kleine waterreservoir. Het ei wordt daardoor aan de bovenkant gestoomd. Tip: voeg steeds kleine beetjes water toe. Toen ik de aanbevolen eetlepel toevoegde liep een deel langs de vorm weg de pan in dus een volgende keer minderde ik de hoeveelheid gewoon een beetje. Tot zover vond ik het al veelbelovend uitzien, maar ik was natuurlijk ook reuze benieuwd naar de vloeibaarheid van de dooiers.
Vetarm een eitje bakken met de Joseph Joseph froach pods - review

Ook daarin werd ik niet teleurgesteld zoals je kunt zien op deze foto. Al met al vind ik de froach pods een leuke en handige keukengadget die ik zeker vaker zal gebruiken. Ook fijn dat ze gewoon in de vaatwasser mogen. De froach pods zijn verkrijgbaar per set van twee bij onder andere Kookpunt en Fonq voor €15,95. Leuk en handig deze kookgadget van Joseph Joseph! Leuk dat ik ze mocht testen!
Geniet ervan, Dagmar

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Tekst en foto’s: Dagmar

Ik kreeg de froach pods toegestuurd door TTP concepts en schreef er dit artikel over. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht