Verslag van de proefparade – Food of 2018

25 maart 2018Dagmar
Blog post

Op uitnodiging van Mr. Goodiebag, mocht ik (Stephanie) vandaag als gastblogger voor Vertruffelijk deelnemen aan deze exclusieve bijeenkomst voor foodbloggers. Ik had geen idee wat me precies te wachten zou staan, dus dat maakte voor mij de bijeenkomst extra bijzonder.

In het hartje van Amsterdam, in het Klimpton De Wit hotel, werd ik als VIP gast ontvangen door Mr. Goodiebag himself: Alwin Pascal Jager. Na een hartelijk ontvangst mocht ik gelijk genieten van een heerlijke prosecco, waarbij gelegenheid om kennis te maken met de andere genodigde foodbloggers. Hoe leuk is dat? Ineens zie je de gezichten behorende bij de vele leuke food- en lifestyle blogsites die we in Nederland rijk zijn! Wat heerlijk om deze leuke mensen te mogen ontmoeten!

En dan is het tijd voor de brand-dates zoals Alwin ze noemt: het ontmoeten van de exclusieve merken die zich willen presenteren vanmiddag. Om te beginnen met Joep Weerts van Potverdorie! Hij heeft verschillende soorten homemade jams en chutneys bij zich. Wat deze echter bijzonder maakt, is het verhaal erachter. En dat verhaal vertelt Joep me vol enthousiasme. Op een dag realiseerde hij zich dat er in ons land enorm veel eten verspild wordt doordat het wordt weggegooid als de t.h.t. datum in zicht komt. Zo ontdekte hij dat supermarkten ongelofelijke hoeveelheden groenten en fruit weggooien zodra er een vlekje of een deukje ergens in zit. Dat heeft hem geïnspireerd om iets mee te doen: jams en chutneys maken van deze overtollige fruit en groente. Dat is niet alleen een heel maatschappelijk verantwoord concept, het smaakt ook nog eens bijzonder lekker! Op hun site http://potverdorie.nl vind je meer info en ook recepten om bijvoorbeeld zelf heel bijzondere jams mee te maken. Want zeg nou zelf: Potverdorie!…voedsel moet je niet weggooien!

Verslag van de proefparade 2018
Foto: Potverdorie! perzik kaapse kruisbes jam.

Door naar het volgende merk: Bobby’s Dry Gin uit Schiedam. Wauw! Wat een onverwacht lekker mix drankje. Het werd geserveerd in een mix met Fever Free Tonic, ijsblokjes en een schijf sinaasappel met kruidnagel. Nu moet ik er even bij zeggen dat ik geen gin drinker was, nou dat gaat vanaf nu veranderen! Samen met Bobby’s gin levert het geheel een zeer aangenaam, kruidig, fris drankje. Ik zag het al helemaal voor me, met uitzicht op zon, zee, strand, gras of gewoon de achtertuin, een groot glas Gin en Tonic in je handen en genieten maar!!!! Ik was zeker niet alleen in mijn enthousiasme, wat voor mij bevestigde dat het niet aan mij ligt dat ik het zo lekker vind! En er is nog meer goed nieuws: Bobby’s Dry Gin is gewoon verkrijgbaar bij Gall & Gall. Laat de zomer maar komen!
https://bobbysdrygin.com

Verslag van de proefparade 2018
Foto’s: Bobby’s dry gin.

Als je uit Limburg komt, is het lastig een zachte G te verbloemen, als de meerderheid van de aanwezigen uit Amsterdam en omstreken blijkt te komen. Zo kom ik aan de praat met Simone van der Heide, die (net als de rest) gelijk door had dat ik uit het Zuiden kom. En zo raakten we aan de praat, want laat haar bedrijf: BioBites nu toch toevallig ook uit Limburg komen. Uit Heerlen wel te verstaan! Dat schept natuurlijk gelijk een band, en zo krijg ik niet alleen te horen waar de BioBites van gemaakt worden, maar vertelt zij me ook over hun maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. BioBites maakt lekkere en gezonde biologische producten, denk aan lijnzaadcrackers en paleo koekjes (dus zonder toegevoegde suikers, smaakstoffen en andere meuk), op een verantwoorde wijze: door samen te werken met mensen die enige afstand tot de arbeidsmarkt hebben (of ja…hadden). Simone vertelt dat in het bedrijf op een zeer sociale en respectvolle wijze wordt samengewerkt zodat er voor iedereen een prettige werkplek beschikbaar is. Dat maakt de crackers in mijn ogen nog een beetje extra speciaal. En zijn ze lekker? Eerlijk is eerlijk, ik ben zelf geen cracker-type om het zo te zeggen, maar ik vond ze wel lekker smaken, en kan me zo voorstellen dat het zeker niet zal misstaan naast een heerlijke salade of een goed gevulde soep…Meer weten? http://www.biobites.eu

Verslag van de proefparade 2018
Foto: BioBites.

Op naar de volgende tafel: Terrasana…positive eating! Verrassende Japanse biologische producten. Om daar een beetje mee te kunnen spelen, mocht ik ter plekke mijn eigen sushi maken. Er waren verschillende ingrediënten, sushi rijst, nori bladen, omelet, komkommer, sesamzaadjes, zeewier enzovoorts om mee te werken. En dus gingen we in groepjes aan de slag om heerlijke sushi to go te maken. Lekkere producten en makkelijk om mee te werken. Wil je meer weten over de producten zonder poespas van TerraSana? Kijk dan op http://terrasana.nl/

Verslag van de proefparade 2018
Foto: De verschillende producten van Terrasana.
Verslag van de proefparade 2018
Foto: de zelfgemaakte sushi’s.

Last but zeker niet least: Kevin Mooibroek met zijn Amsterdam…Good Cookies! Hij staat er niet alleen met vers gebakken stroopwafels met de vulling: Nutella, pindakaas en stroop met zeezout (met name die laatste is echt overheerlijk te noemen!), maar ook met stroopwafel likeur! Een goede stroopwafel is mij niet vreemd, wat ik nooit eerder geproefd had was deze heerlijke smaak in een likeur! Dat heeft die Kevin goed voor elkaar, de vertrouwde smaak van stroopwafels in een likeur gestopt…heerlijk!

Ook Kevin kan het niet laten even te laten weten dat hij aan me hoort dat ik uit Limburg kom, dus ik vraag waar hij vandaan komt:
“Uit Emmen” antwoord hij enthousiast! “Oh, dat is ook niet om de hoek” antwoord ik en vraag aansluitend: “Maar waarom heet het dan Amsterdam (spreek uit als Amsterdamn) Good Cookies?” “Omdat de wereld Emmen niet kent” is zijn ambitieuze antwoord…
Ik merk dat ik daar toch even door in verwarring ben aangezien ik persoonlijk niet zo gecharmeerd ben van de stad Amsterdam als handelsmerk, en ik het juist heel stoer vind als ook de minder bekende plekken in ons land noemenswaardig blijken. Ik denk dat ik dan toch minstens Emmsterdamn Good Cookies ervan gemaakt had. Maar goed, dat doet verder niets af aan de smaak. Wil je de koekjes of likeur bestellen? Kijk dan op http://amsterdamgoodcookies.com/nl/

Verslag van de proefparade 2018
Foto: Amsterdam Good Cookies.

Al met al was het een verrassende bijeenkomst met leuke, enthousiaste en ambitieuze mensen afgewisseld met heerlijke hapjes en drankjes…what’s not to like?

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Groet, Stephanie

Tekst en foto’s: Stephanie Könings

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht