Wat een heerlijk verfrissend meloensoepje is dit! Als je een zomers etentje of bbq lekker en licht wilt beginnen dan is dit een ideaal gerechtje om mee te beginnen. Je zou het meloensoepje nog kunnen combineren met bijvoorbeeld wat uitgebakken repen bacon. Het zoute van de bacon is een topcombinatie met de zoete koude meloen. Maar ook zonder bacon is dit een heerlijk zoet fruit soepje.

meloensoepje
Dit verfrissend meloensoepje is een goed begin van een gezellige zomeravond. Ook een prima basis om heerlijke mocktails en cocktails mee te maken!

Dit heb je nodig voor het verfrissend meloensoepje
(ongeveer 600 ml. voor 4 personen)
1.5 grote gekoelde galia meloen

Zo maak je het verfrissend meloensoepje 
1. Schil de meloen. Klik hier voor een filmpje hoe je dat kan doen. Zelf  snijd ik de meloen in langwerpige stukken door de meloen steeds te halveren.

2. Pureer de meloen in een  blender of met de staafmixer. Schenk de soep in kleine kommetjes of glaasjes.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze tiramisu met limoncello misschien ook wat voor je. Of neem eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, klik hier.Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto & styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk