Vegetarische curry met orzo

29 augustus 2020Dagmar
Blog post

Op een maandag had ik geen plannen voor het avondeten en eigenlijk ook geen inspiratie. Toen heb ik ter plekke deze verrassende vegetarische curry met orzo bedacht, en lekker dat hij was!
Ik maakte deze aromatische curry op basis van o.a. kokosmelk, broccoli en erwtjes uit de diepvries en in plaats van rijst gebruikte ik orzo (Italiaanse pasta in rijstvorm maar met de bite van pasta). Natuurlijk kun je ook andere groente gebruiken. Tip: eet er iets lekkers cruncy bij als kroepoek en scheur wat lekker naanbrood af om een stukje gelukzalig in deze curry te dippen. Yummmm!

Ingrediënten voor vegetarische curry met orzo
(hoofdgerecht voor 2 personen)
150 gram bevroren broccoli roosjes
75 gram bevroren erwtjes
400 ml kokosmelk light
50 gram orzo
1 rode ui (in halve dunne ringen)
1 dikke teen knoflook (uit de pers)
1/2 rode peper (fijngesneden)
2-3 cm gember (geschild)
2 theelepels groene curry boemboe
1 eetlepel bio kippenbouillonpoeder (of groentebouillonpoeder)
ongeveer 2-3 eetlepels sesamolie
2 limoenblaadjes
1 theelepel kokosbloemsuiker
zout naar smaak

verder op smaak brengen met
een klein beetje vissaus
een paar druppels limoensap

binden met
een maizenapapje van ongeveer 1 eetlepel maizena

lekker voor erbij
(zelfgemaakte) naanbroodjes
Kroepoek of cassave

Vegetarische curry met orzo recept
Bak de ui, rode peper, gember en knoflook zacht in sesamolie. Bak de groene curry boemboe 2-3 minuten mee. Schenk de kokosmelk erbij. Voeg het kippenbouillonpoeder, kokosbloemsuiker en de limoenblaadjes toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Stoom ondertussen de bevroren groente gaar en gaar de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de curry naar wens op smaak met een klein beetje vissaus en limoensap. Bind de curry met het maizenapapje. Voeg tenslotte de gare orzo en gestoomde groente toe aan de curry. Verwijder de limoenblaadjes. Je vegetarische curry met orzo is klaar om van te smullen!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht