Valentijn aardappel hartjes

13 februari 2016Dagmar

Afgelopen  december maakte ik met behulp van een koekjesvorm aardappel kerst sterren. Nu Valentijn voor de deur staat leek het me leuk om ook een variant te maken met hartjes. Het resultaat: deze Valentijn aardappel hartjes. Een hartstikke leuk, lekker en simpel bijgerechtje dat een bijzonder tintje geeft aan je romantisch etentje thuis.

untitled-366
Maak van je etentje heel makkelijk iets extra bijzonders door deze Valentijn aardappel hartjes te serveren. 

Dit heb je nodig voor 4 personen
(12 stuks, 3 per persoon)

ongeveer 8 grote iets kruimige aardappels *
neutrale olie, bijvoorbeeld arachide olie
zeezout uit de molen
een koekjesvorm in de vorm van een hartje

* Tips:
– Van de aardappel die je overhoudt na het uitsteken van deze Valentijn aardappel hartjes, zou je een puree kunnen maken voor bijvoorbeeld pommes duchesse. Klik hier voor het recept om zelf pommes duchesse te maken.
– Let op: de aardappels moeten groot genoeg zijn voor het vormpje dat je wilt gebruiken;
– Ook leuk: koekjesvormpjes in verschillende groottes gebruiken.

En zo maak je deze leuke Valentijn aardappel hartjes
1. Verwarm de oven minimaal 10 minuten voor op 250 graden (electrische oven). Snijd ongeveer 1/2 cm dikke plakken aardappel en steek er met een koekjesvorm de hartjes uit. Spoel ze af en dep ze droog.

2. Schik de hartjes in een ovenschaal. Besprenkel ze royaal met de olie en bestrooi ze met wat zout. Bak ze in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Keer ze halverwege de baktijd om.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze broodstengels van bladerdeeg misschien ook wat voor jou. Of wat dacht je van heerlijke zoete tomaatjes uit de oven? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht