Vadouvan boter

14 december 2020Dagmar
Blog post

Dit is het zusje van de heerlijke ras el hanout boter die ik laatst maakte. En deze vadouvan boter is ook al zo lekker!
Vadouvan is een kruidenmengsel van uienpoeder, mosterdzaad, knoflook, ui, kurkuma, kardemom, fenegriekzaad, komijnzaad, venkelzaad, kaneel, chillies, dragon, kruidnagel, laurier en rozenbloemblaadjes. Deze vadouvan boter vind ik echt heerlijk op stukjes warm stokbrood of zuurdesembrood met zo’n lekkere dikke knapperige korst… Superleuk om te serveren als originele boter bij de start van een etentje thuis. Dat is nog eens lekker thuis uit eten!

Die geur van de kruiden die tot haar volle recht komen als ze worden verwarmd in de gesmolten roomboter is een heerlijke voorspeller hoe lekker deze boter zal smaken. Serveer hem als weer eens een wat andere boter bij een etentje. Een leuke kleine verrassing waar je tafelgenoten deze niet zullen verwachten, dus extra leuk! Je zou de boter net zoals op de foto quenelle kunnen serveren.

Ingrediënten voor vadouvan boter
50 gram roomboter
50 gram Becel light of andere minder volvette boter
1/2 theelepel vadouvan
zeezout naar smaak

Vadouvan boter recept
Smelt de roomboter. Voeg de vadouvan direct toe en roer door de boter. Haal de boter meteen van het vuur en laat hem licht afkoelen. Zeef de boter en hem licht stollen. Roer dan de becel met een garde erdoor tot een egaal mengsel (gewoon blijven roeren met de garde). Breng naar wens op smaak met wat fijngemalen zeezout. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht