Een tijdje geleden kochten mijn man en ik wat lekkere Turkse specialiteiten tijdens de weekmarkt op zaterdag in Geleen. We mochten het ene lekkere hapje na het andere proeven en verlieten de kraam met allerlei lekkernijen waaronder een heerlijke paprika spread met feta. Sindsdien kon ik hem niet uit mijn hoofd krijgen, deze romige dip op basis van zoete gepofte rode  paprika (supersimpel dat poffen) met zachte frisse feta en een beetje pittige rode peper. Yum! Lekker bij m’n recept Arabische lamsburgers met spinaziesalade maar ook zeker op wat toast of een stukje afgescheurd (Turks) brood…Het meeste tijd kost eigenlijk alleen het poffen van de paprika in de oven. Hoewel: ondertussen ga je gewoon wat anders doen. Daarna draai je alles snel in klaar met hulp van een keukenmachine. 

untitled-51
Ingrediënten voor ongeveer 150 ml (1 klein glas)

1 rode paprika
100 gram feta
1 theelepel chilipasta of sambal
verder heb je een beetje aluminiumfolie nodig

En zo maak je de Turkse spread met paprika en feta
1. Spoel de paprika af, droog hem af en wikkel hem in aluminiumfolie.

2. Pof de paprika in een voorverwarmde oven op 250 graden gedurende 35-45 minuten (electrische oven).

3. Doe de paprika (met schil, zonder zaadlijsten en steel) met de feta en chili pasta of sambal in de keukenmachine en pureer alles tot een romig geheel.

4. Zo lekker! Laat het smaken!

Variatietips: Besmeer wat brood met deze spread en beleg het brood met wat geitenkaas, bacon en verse basilicumblaadjes. Serveer er wat gegrilde cherrytomaatjes  bij en besprenkel met wat lekkere en goede olijfolie of honing en je hebt een bijzondere en lekkere lunch, brunch of lichte avondmaaltijd. Ook lekker als hapje bij de borrel. Dat is weer eens wat anders  icon-smile-o

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

3 Responses to Turkse spread met paprika en feta

  1. wilma schreef:

    binnenkort eens maken lijkt me lekker.

  2. dineke huijser-duinkerken schreef:

    leuke recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk