Turkse mini pizza’s

15 september 2019Dagmar
Blog post

Toen ik bij  Familie over de kook een watertandende lekkere Turkse pizza voorbij zag komen veranderde ik ACUUT onze plannen voor het avondeten! Ik maakte een eigen versie met superlekker kruidig gehakt op gegrilde spelt pita’s met een lekker licht yoghurt sausje. Erbij een frisse salade. Wat was dit smullen zeg!

Deze Turkse mini pizza’s maak je met spelt pita’s als bodem. Je kunt ook een pizzabodem of bijvoorbeeld wraps gebruiken. Of de pita’s vullen met het gehakt. Of rol de wraps op. Mocht je koolhydraatarm eten dan kun je bijvoorbeeld ook gegrilde puntpaprika’s of grote slabladeren vullen met dit heerlijk kruidig gehakt. Er zijn allerlei mogelijkheden! Wat lijkt jou lekker? Ik grilde de pita’s omdat ze dan nog lekkerder worden (vind ik persoonlijk), maar je kan de pita’s natuurlijk ook gewoon bakken in de oven of airfryer.

Ingrediënten voor Turkse mini pizza’s
(hoofdgerecht voor 4 personen)

300 gram biologisch gehakt (gemengd, runder- of lamsgehakt)
4 (spelt) pita’s
2 kleine uien
1 dikke teen knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel baharat kruiden
1/2 grote rode peper (met of zonder zaadlijst)
olijfolie
een snufje chilipoeder
zout naar smaak

voor de frisse salade
300 gram gemengde ijsbergsla
3 flinke handjes cherry tomaatjes

voor het yoghurt sausje
Griekse yoghurt naar wens op smaak gebracht met vers citroensap en zeezout

om te garneren
wat fijngesneden rode peper, munt en peterselie
wat partjes citroen

Turkse mini pizza’s recept
1.
Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de rode peper zeer fijn (snijd meteen wat extra om mee te garneren). Bak de ui glazig in wat olijfolie samen met de geperste knoflook. Doe de tomatenpuree en baharat kruiden erbij en bak gedurende 2-3 minuten. Doe het gehakt erbij en bak dit gaar. Kruid naar smaak met wat zout en een snufje chili poeder.

2. Verhit een grillpan en vet de pita’s lichtjes in met wat olijfolie. Grill de broodjes rondom tot er goudbruine grillstrepen ontstaan. Ondertussen halveer je de cherry tomaatjes.

Opdienen: verdeel het gehakt over de pita’s. Garneer met de munt, peterselie, rode peper en citroenpartjes. Meng de sla met de tomaatjes en serveer het sausje erbij als sla dressing en saus voor de Turkse mini pizza’s.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht