Turkse knoflookworst met eieren

31 maart 2018Dagmar
Blog post

Onlangs at ik voor het eerst dit lekker kruidig lunchgerecht: Turkse knoflookworst met eieren en tomaat. Mijn lieve collega Fatma maakte dit simpele maar heerlijke gerecht tijdens een homemade lunch en ik was er meteen dol op. Ik vond het zo lekker dat ik de Turkse knoflookworst (oftewel sucuk) dezelfde week nog mee bestelde bij de boodschappen zodat ik er nog eens van kon smullen. De heerlijke kruidige worst met heel veel knoflook is de grote smaakmaker in dit simpel gerecht! Bak de stukjes gesneden sucuk met wat tomatenpuree en tomaten frito en gaar vervolgens enkele eieren mee. Meer werk is het eigenlijk niet. Maar lekker dat het is!

Turkse knoflookworst met eieren
Eieren met gebakken knoflookworst en tomaat: een lekker kruidig en goed vullend lunchgerecht.

Turkse knoflookworst met eieren
De combinatie van de sterk gekruide worst met veel knoflook, tomaat en eieren is erg lekker.

Turkse knoflookworst met eieren
De Turkse knoflookworst is verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Albert Heijn en Jumbo (of bij een Turkse supermarkt). Sucuk lijkt mij ook lekker op de pizza, in een tosti, door de pasta en in de (erwten)soep.  Waar lijkt jou deze sucuk nog meer lekker bij? Zin om de Turkse knoflookworst met eieren te maken? Hieronder lees je hoe.

Ingrediënten voor Turkse knoflookworst met eieren
(lunchgerecht voor 2 personen)
50 gram plakjes Turkse knoflookworst (sucuk)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel tomaten frito (of passata)
4 eieren
4 sneetjes toast

Je hebt een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag en een glazen deksel nodig

Turkse knoflookworst met eieren recept
Leg alle plakjes sucuk op elkaar en snijd in vier stukjes. Verwarm de olijfolie en bak hierin de sucuk totdat de vetten uit de plakjes worst vrij komen. Verwarm de tomatenpuree met de tomaten frito 2-3 minuten mee. Breek de eieren boven de pan. Breek de eigelen door er heel even met een lepel door te roeren. Niet teveel want je wilt de combi van gestold eigeel en gestold eiwit in het gerecht. Zet het vuur op medium en doe het deksel op de pan *. Als het eiwit gestold en ondoorzichtig is dan is je gerecht klaar. Serveer met de toast.

*Als je geen deksel hebt dan kun je de eieren ook even onder de grill garen (mits je koekenpan in de oven mag).

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht