• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: september 30, 2016
  • Geschreven door:

Met de herfst voor de deur was ik me al aan het verheugen om dit recept uit te proberen. Toen de lokale schutterij aan de deur stond om een zak met glimmende appeltjes te verkopen om de kas te spekken was het klaar. De volgende dag maakte ik met enkele appeltjes, rozijnen, een vleugje kaneel en de fijne cakemix van Koopmans deze overheerlijke tulbandcake met appel, rozijnen en kaneel. Serieus bijna te lekker! Ik kon er met moeite van af blijven, dus maken is op eigen risico… Een heerlijke cake om de herfst in te verwelkomen. Kopje, koffie of thee erbij. Kaarsjes aan, onder een dekentje kruipen met een grote plak van deze cake. Life is good!

Tulbandcake met appel, rozijnen en kaneel
Deze overheerlijke tulbandcake met appel, rozijnen en kaneel heeft voor mij dè smaken van de herfst. Het glazuur van poedersuiker met sinaasappelrasp maakt deze cake af. Een leuke manier om een kant-en-klare mix (handig) eenvoudig aan te passen en nog lekkerder te maken. Bij mij staat standaard 1 pak van deze cakemix op voorraad voor als ik geen zin of tijd heb om zelf een cakemix te maken. Je maakt er trouwens ook superlekkere cupcakes mee! Ga je liever aan de slag met een zelfgemaakt cakebeslag?  Dit basisrecept kun je ook als uitgangspunt nemen. 

Dit heb je nodig voor 1 tulband cake
1x Koopmans mix voor fijne cake
150 gram roomboter op kamertemperatuur
4 eieren
50 ml melk
2 appeltjes (ik gebruikte van die groen-rode)
120 gram rozijnen
1 theelepel kaneel
bloem
bakspray

Voor het glazuur heb je nodig
110 gram poedersuiker
water (of sinaasappelsap)
wat geraspte sinaasappelschil

Verder heb je een tulband cakevorm nodig.

Zo maak je deze overheerlijke tulbandcake met appel, rozijnen en kaneel
1. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht oven). Spray de tulbandvorm in. Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis. Snijd in stukjes van 1 cm.

2.Mix de boter zacht en romig en voeg vervolgens in 1x de cakemix, eieren, melk en kaneel toe. Mix op de laagste stand van de mixer in 1 minuut tot een glad beslag. Mix vervolgens 2 minuten op de hoogste stand.

3. Wentel de rozijnen en appelstukjes in bloem en schep ze door het beslag. Zo zakken ze minder snel naar de bodem van de bakvorm (helemaal voorkom je dit niet helemaal). Doe het beslag in de tulbandvorm en bak de cake gaar in ongeveer 60-70 minuten. Bij mij was hij na 55 minuten gaar. Controleer dit tegen het einde van de baktijd met bijvoorbeeld een houten prikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

4. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met een klein beetje water of wat sinaasappelsap. Je wilt graag de consistentie van tandpasta. Als hij te dik is zal hij niet mooi ‘uitlopen’ zoals op de foto. Is hij te dun, dan loopt hij teveel uit. Begin met een heel klein beetje water. Als je er meteen teveel bij doet, kun je het zo nodig niet meer corrigeren.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze heerlijke chocolade taart misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

4 Responses to Tulbandcake met appel, rozijnen en kaneel

  1. Elize schreef:

    Het ziet er heerlijk uit!!!

  2. Anne schreef:

    Wauw, die ziet er prachtig uit! Heerlijk herfst recept..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk