Trend: buiten koken met groenten + heerlijk (buiten)wok recept

1 juli 2019Dagmar
Blog post

Met het toenemend aantal zomerse dagen in Nederland wordt het buitenleven steeds populairder. Niet alleen zien we dat mensen het comfort van binnen naar buiten halen, maar ook het koken vindt steeds vaker buiten plaats. Naast barbecueën zijn er steeds meer mogelijkheden om culinair te genieten in de tuin. Sinds afgelopen jaar is de What a WOK in Nederland beschikbaar. Deze buitenwok is uitermate geschikt om buiten een lekkere en gezonde maaltijd te bereiden én het is een echte eyecatcher.


What a WOK is verkrijgbaar via www.whatawok.nl en bij o.a. De Wit Schijndel BV, Vuur&Rook en Het Luxe Buitenleven voor de prijs van €139,-

Buiten koken met groenten
Wat is het eerste dat er bij ons Nederlanders opkomt als wij zonnestralen zien en de temperatuur boven de 25 graden uitkomt? Buiten eten! Niet alleen zijn wij Nederlanders fan van buiten eten, maar ook zeker van buiten koken. Daar komt bij dat we bewuster gaan eten, omdat we herinnerd worden aan de impact van het eten van vlees. De focus wordt hierdoor gelegd op het eten van veel groenten. En wat is nou een lekkerdere en makkelijkere manier om groenten te bereiden dan wokken?

Bijzonder design
De What a WOK is een traditionele Aziatische wokpan gemaakt van ruw, geborsteld ijzer en een vuurstenen emmer. Door het bijzondere design en het hoogwaardige materiaal is de luxe What a WOK een echte eyecatcher in de tuin die ook nog eens erg makkelijk werkt. De WOK is uitermate geschikt om buiten te koken met vrienden. Van buiten in de tuin, spontane feestjes in het park of bezoekjes aan het strand. Maak eenvoudig op locatie een lekkere curry of noodles met verse groenten; ze staan in een handomdraai op tafel.

Hoe werkt het?
Het enige wat je nodig hebt om van start te gaan, is een goede plek om buiten te wokken, lekkere ingrediënten, een handje schoon hout en een vuurtje. What a WOK bestaat uit een vuuremmer waarin met een kleine hoeveelheid hout (van bv kistjes of dennenappels) het vuur gestookt wordt. De wok past precies op de vuuremmer, zodat de warmte optimaal wordt verspreid. Groot voordeel van het wokken is dat er direct op de vlammen gewokt kan worden voor het beste resultaat. Zo heb je snel een gezonde maaltijd bereid op jouw favoriete locatie buiten.

Om je alvast op weg te helpen, hieronder een smaakvol groenterecept:

Peultjes met waterspinazie en kimchi

Bereidingstijd: ca. 30 min.
Per portie: ca. 423 kcal, 19 g eiwit, 5 g vet, 73 g koolhydraten

Ingrediënten voor 4 personen:
100 g waterspinazie
5 lente-uitjes
200 g edamame (ongepeld)
2 el zonnebloemolie
100 g peultjes
100 g sugarsnaps
300 g gekookte rijst
200 g grove kimchi
3 el Lee Kum Kee Premium Light Soy Sauce

  1. Was de waterspinazie en snijd hem in grove stukken van ca. 5 cm. Snijd de lente-ui in ringen van ca. 1 cm en pel de edamame.
  2. Maak de wokpan heet op de What a WOK en voeg de zonnebloemolie toe. Wok de peultjes, de sugarsnaps en de waterspinazie 1-2 minuten. Voeg de gekookte rijst toe en roer het geheel goed door met behulp van de houten spatel.
  3. Voeg de kimchi (met sap), de Lee Kum Kee Premium Light Soy Sauce, de edamame en ¾ van de lente-ui toe. Roer het geheel goed door en strooi de overige lente-ui erover.

Wok smakelijk!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en afbeeldingen beschikbaar gesteld door FNL. Zoals je misschien weet houd ik van wokken en ik vond dit zo’n leuk persbericht dat ik besloot dit te publiceren. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht