Tony chocolonely cake caramel zeezout

24 juni 2015Dagmar

Toen mijn nichtje Iris vertelde over haar Tony Chocolonely cake caramel zeezout wist ik meteen dat dit een hele lekkere cake zou zijn! En natuurlijk deelt zij hier graag haar recept met jou. Dankjewel Iris voor het recept!
iris 2
Hallo allemaal,
Ik ben Iris en ik ben 13 jaar oud ik ben het nichtje van Dagmar. Zelf vind ik koken en bakken al heel lang leuk, later ging ik me er meer in verdiepen en werd het echt een hobby. Ik heb deze cake wel een beetje zelf verzonnen, ik was eigenlijk een gewone cake aan het maken totdat ik een reep Tony Chocolonely in de kast zag liggen. Ik heb er grove stukken aan toegevoegd. Toen het eenmaal klaar was heb ik de cake eerst uit de bakvorm gehaald en daarna een stukje vanaf gesneden. Toen kwam mijn tante met het idee dat ik de cake op haar site mocht zetten zodat iedereen de cake kan maken. Ben jij ook zo benieuwd naar het recept? Zie de beschrijving hieronder.

Dit heb je nodig voor de Tony chocolonely cake caramel zeezout
125 g bloem + wat extra voor het bestuiven van de cakevorm
25 g maïzena
1 hele reep Tony Chocolonely caramel zeezout, in grove stukjes
150 g roomboter + wat extra voor de cakevorm
125 g suiker
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
2 gram zout

Verder heb je een mixer en een cakevorm nodig.

untitled-314
Iris maakte van deze cake iets bijzonders door er een reep Tony aan toe te voegen. Natuurlijk kun je er ook een andere chocoladereep aan toevoegen. Wat dacht je van toblerone of misschien wat M&M’s?

En zo maak je de cake
1. Verwarm de oven minstens 10 minuten voor op 180 graden (electrische oven). Beboter de cakevorm en bestuif met bloem.

2. Mix de boter en suiker tot romige massa. Voeg het zout toe en meng één voor één de eieren door tot weer een gelijkmatige massa is ontstaan. Meng bloem, maïzena en bakpoeder en zeef dit boven het beslag.  Meng het beslag opnieuw tot een gelijkmatige massa. Mix nog 10 minuten en schenk het cakebeslag in de cakevorm.

3. Verdeel de chocolade over het hele beslag door de chocolade een beetje in het deeg te duwen.

4. Bak de cake gedurende ongeveer 45 minuten of totdat de cake goudbruin en gaar is.

5. Controleer tegen het einde van de baktijd of de cake goed is om er met een vorkje in te prikken. Als het vorkje er schoon uitkomt, dan is de cake gaar en kun je hem uit de oven halen.

6. Laat de cake minimaal een half uurtje afkoelen in de cakevorm.

7. Snijd met een mes lang de kantjes zodat de cake er makkelijker uit kan komen.

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

NB: het is een compacte cake die niet veel rijst. Maar dat maakt hem niet minder lekker.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Iris en Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht