• Categorie: Vega
  • Gepubliceerd op: juni 25, 2017
  • Geschreven door:

Maak deze heerlijke tomaten carpaccio met allerlei verschillende kleuren en maten tomaat, garneer met geroosterde pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas en bieslookmayonaise en je hebt een heerlijke zomerse carpaccio. Een mooi en makkelijk vegetarisch voorgerecht waarbij de kleuren van het bord spatten! Laatst bracht ik een bezoekje aan de Eyserhalte: een delicatessen zaak in het Limburgse heuvelland met allerlei mooie (streek)producten waar mijn hart spontaan sneller van ging slaan. Ik zag deze mooie tomaten en bedacht er ter plekke deze heerlijke tomaten carpaccio mee.
Tomaten carpaccio
Tomaten carpaccio
Mooi, vrolijk en lekker: deze tomaten carpaccio is een smaakvol en zomers vegetarisch voorgerecht. Wil je ook eens een bezoekje brengen aan de Eyserhalte in het Limburgse Eys? Neem dan eens een kijkje op de website. Zoals je op de foto kunt zien heb ik de bieslook er los over gestrooid maar uiteindelijk gecombineerd tot bieslook mayonaise. Dat vond ik net even lekkerder!

Ingrediënten voor de tomaten carpaccio
(vegetarisch voorgerecht voor 2 personen)
1 donkerrode tomaat
1 rode tomaat
1 gele tomaat
1 groene tomaat
een paar oranje, gele en rode cherrytomaatjes
2 eetlepels Zaanse mayonaise (mijn favoriet, maar andere kan natuurlijk ook)
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout naar smaak
verder heb je een boterhamzakje nodig

Tomaten carpaccio recept
Snijd alle tomaten in plakken en verdeel ze over twee borden. Kruid met peper en zout uit de molen naar smaak. Bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitten. Meng de mayonaise met de bieslook en doe in een boterhamzakje. Duw de mayonaise naar een punt, draai het boterhamzakje zo strak mogelijk dicht en knip een klein stukje van het hoekje van het boterhamzakje. Je hebt nu een mini spuitzakje gevuld met bieslook mayonaise waarmee je mooie bolletjes kunt spuiten op de borden. Als je dit hebt gedaan is je tomaten carpaccio klaar om geserveerd te worden! Geniet ervan.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk