• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: maart 21, 2017
  • Geschreven door:

Zoete ietwat friszure citroenroom met grof verkruimelde cupcake en blauwe bessen in een glaasje: dit toetje met citroenroom en blauwe bessen is eigenlijk gewoon taart in een glaasje. En zeg nou zelf, wat is er nou beter dan taart als dessert?  icon-smile-o Met dit supereenvoudig recept maak je een lekker en simpel toetje. Misschien iets voor Pasen?

Toetje met citroenroom en blauwe bessen
Toetje met citroenroom en blauwe bessen
Toetje met citroenroom en blauwe bessen
Dit lekker citroenroom toetje met blauwe bessen heb je binnen handomdraai klaar met maar een paar ingrediënten. Er zit wat meer suiker in dit recept om het zure van de citroen af te zwakken. Het resultaat: een zoet, ietswat friszuur romig toetje met grove cupcake kruimels en blauwe bessen. Mmm!

Dit heb je nodig voor het Toetje met citroenroom en blauwe bessen
(nagerecht voor 2 personen)
2 cupcakes (liefst zelfgebakken)
sap van 2 kleine citroenen
100 gram blauwe bessen
200 ml slagroom
6 eetlepels kristalsuiker
1 zakje klopfix

Zo maak je het toetje met citroenroom en blauwe bessen
1. Klop de slagroom met de suiker en klopfix lobbig. Schenk het citroensap erbij en mix nog even door tot je slagroom bijna stijf is. Verkruimel de cupcakes in grove stukjes van ongeveer 2 cm.

2. Doe de helft van 1 verkruimelde cupcake in een glas. Doe daar 3 sauslepels citroenroom op en 1/4 van de blauwe bessen. Herhaal. Je hebt nu 1 toetje klaar. Herhaal alle stappen voor toetje nummer 2.

Lijkt dit je een lekker gerecht? Dan is deze bastogne cheesecake met butterscotch misschien ook wat voor jou. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk