Toast met krokante parmaham, romige mosterd en een gepocheerd ei

23 januari 2018Dagmar
Blog post

Dit reuzelekker ontbijtje maakte ik laatst en oei wat was het lekker! Toast met krokant gebakken parmaham, wat sla met een romige mosterd-truffeldressing en een gepocheerd ei.  De krokante parmaham smaakte naar bacon maar is een wat lichter alternatief. De romige mosterddressing is een combinatie van truffeldressing met een beetje milde mosterd. Eigenlijk heeft dit ontbijtje alles wat een lekkerbek begeert: krokante parmaham vol umami smaken, een romige dressing met aardse smaken en een beetje pit, een perfect romig gepocheerd eitje, frisse sla en lekkere toast. Ik hoef niet meer te vertellen hoe lekker ik het vond geloof ik icon-smile-o

Ingrediënten voor toast met krokante parmaham, romige mosterd en een gepocheerd ei
(ontbijtje voor 1 persoon)
2 sneetjes toast
1 supervers ei
2 eetlepels truffeldressing met 1/2 theelepel milde mosterd gemengd
een paar blaadjes sla
2 plakjes parmaham
olijfolie (liefst uit een spray)
versgemalen zwarte peper

Verder heb je wat keukenpapier en eventueel een slacentrifuge nodig

Let op: omdat een ei door het te pocheren niet volledig gaart is dit gerecht niet of minder geschikt voor jonge kinderen, zwangeren en/of mensen met een minder goede gezondheid.

Toast met krokante parmaham, romige mosterd en een gepocheerd ei recept
1. Spray wat olijfolie in een koekenpan en verhit deze. Bak de parmaham krokant en laat hem een beetje uitlekken op wat keukenpapier.

2. Was zo nodig de sla. Verwijder grote nerven en gooi deze weg. Zet alvast klaar: de toast, sla, krokante parmaham en de dressing.

3. Pocheer het ei. Nog nooit gedaan? In dit artikel lees je handige tips waarmee het een eitje wordt.

4. Beleg de toast met de sla en parmaham. Verdeel de dressing erover. Leg het gepocheerd ei bovenop en kruid met zeer fijngemalen zwarte peper.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht