Thaise zalmkoekjes

26 september 2020Dagmar
Blog post

Met dit recept voor Thaise zalmkoekjes sluit ik mijn Princes ambassadeurschap af! Maar liefst 4 maanden lang mocht ik allerlei leuke recepten bedenken en leuke winacties weggeven. En me heuse Princes ambassadeur noemen. Met mijn vierde en laatste recept maak je ongeveer 8 luchtige Thaise zalmkoekjes met wilde roze zalm uit blik. De viskoekjes zijn verder op smaak gebracht met o.a. gember, knoflook, bosui, limoenblaadjes en groene curry. Lekker met bijvoorbeeld chilisaus en zuurgoed (atjar).

Heb je weleens viskoekjes gemaakt met vis uit blik? Met de Princes wilde roze zalm uit blik maakte ik deze lekkere Thaise zalmkoekjes met lekker veel limoenblad. Een lekkere snack!
Ook leuk: de Thaise zalmkoekjes op deze wijze serveren als amuse hapje. Op een bedje van zuurgoed en een dotje sambasaus op het viskoekje. Een leuk begin van een Aziatisch etentje thuis. Dat is nog eens leuk thuis uit eten!

Ingrediënten voor Thaise zalmkoekjes
1 blikje Princes wilde roze zalm (213 gram, uitgelekt in een zeef)
1/2 theelepel groente currypasta
4-6 zeer fijngesneden limoenblaadjes
1 theelepel zeer fijngesneden gember
1 teentje knoflook (geperst)
2 kleine (rode)bosuitjes (fijngesneden)
1 theelepel stevia
1/2 theelepel vissaus
1 ei
olie om te frituren
een sausje om erbij te serveren: bijvoorbeeld chilisaus of sambasaus

Thaise zalmkoekjes recept
Druk zoveel mogelijk vocht uit de zalm. Meng de zalm, groene currypasta, gember, knoflook, stevia, ei en vissaus in een keukenmachine. Combineer met de bosui en limoenblaadjes en draai er kleine balletjes van. Frituur de balletjes rondom goudbruin in hete olie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Lekker om bijvoorbeeld te serveren met chilisaus, sambasaus en zuurgoed.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Princes. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht