Oftewel Tod Man Pla. Al sinds ik Thaise viskoekjes met kaffir limoenblaadjes at bij Pet Thai in Maastricht was ik al van plan deze koekjes een keer te maken. En met succes! Ik deel het recept graag met jullie en ben benieuwd of jullie het net zo lekker vinden als mij. Sinds ik dit gerechtje heb gehad, ben ik de citrusachtige kaffir limoen blaadjes met hun typische aroma ook gaan toevoegen aan de laksa en aan de curry’s die ik regelmatig maak. Wat mij betreft zijn zij het geheime ingrediënt wat dit gerechtje zo goddelijk maakt. Superlekker als snack of voorgerecht. Je hebt ongeveer een half uurtje nodig om deze viskoekjes te maken.

viskoekjes2

Dit heb je allemaal nodig voor ongeveer 16 kleine viskoekjes

500 gram kabeljauw, zonder vel
100 gram verse sperzieboontjes, in zeer dunne ringetjes gesneden.
1 puddinglepel rode currypasta
2 eetlepels stevia poeder
4 eetlepels vissaus
12 kaffir limoenblaadjes, in zeer dunne reepjes gesneden (verkrijgbaar bij de toko, vers of uit de diepvries)
2 tot 3 eieren, geklutst
1 liter zonnebloemolie
Chilisaus, om erbij te serveren

viskoekjes1
Deze Thaise viskoekjes met kaffir limoen  zijn heerlijk als snack of als voorgerechtje.

En zo maak je deze heerlijke Thaise viskoekjes met kaffir limoen
1. Verhit de zonnebloemolie geleidelijk totdat een stukje brood binnen 10-15 seconden goudbruin krokant gebakken is. Dan is de olie op temperatuur.
Ondertussen maak je de viskoekjes.

2. Maal de vis in een keukenmachine fijn. Voeg de eieren, stevia, vissaus en currypasta toe en meng alles goed door elkaar.

3. Roer de fijngesneden kaffir limoenblaadjes en de sperzieboonringetjes door het mengsel.

4. Rol balletjes van het vismengsel en druk ze een beetje plat. Als het mengsel niet goed bij elkaar blijft, voeg je zo nodig nog wat extra ei toe. Qua maat van de balletjes kun je de maat van soepballetjes in gedachten nemen.

5. Frituur zodra de olie op temperatuur is, de koekjes met 2 a 3 tegelijkertijd gedurende ongeveer 3 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

6. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en houd ze desgewenst warm in een oven. Als je veel koekjes bakt, is dit laatste wel aan te bevelen.

7. Je kunt de viskoekjes nu eindelijk gaan proeven. Serveer ze met chilisaus. Leuk om te serveren op (stukjes) bananenblad. Deze kun je bij de toko in de diepvries vinden.

Suggestie: ik maak de rode curry pasta zelf, maar dan ben je langer bezig met dit gerecht. Je kan ook kant-en-klare currypasta kopen bij de meeste supermarkten en bij de toko. Qua smaak kan deze echter niet op tegen vers bereide currypasta.

Lijkt dit je een lekker recept? Neem dan ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk