• Categorie: Vis
  • Gepubliceerd op: december 14, 2015
  • Geschreven door:

Deze Thaise rijst met gamba’s ananas en rode paprika smaakt heerlijk dankzij een speciale Thaise kruidenpasta en tover je binnen een half uurtje op tafel. De speciale kruidenpasta van MeiAsia op basis van o.a. ananassap, knoflook, citroengras en kruiden is een echte aanrader. Dit recept staat op de verpakking van deze lekkere spice paste en ik moet opbiechten dat ik hem al twee keer heb gemaakt de afgelopen week, zo lekker vind ik dit gerecht! Als rijst basis besloot ik de basmati rijst van Tilda te proberen en ook dat was een schot in de roos. Lees snel verder hoe je de Thaise keuken lekker en snel in huis haalt met dit lekkere gerecht.

untitled-589
Deze Thaise rijst smaakt kruidig en zoet. Precies zoals ik hem lekker vindt. Als je geen fan bent van gamba’s, kun je deze bijvoorbeeld vervangen door stukjes kip. 

untitled-462
Hiermee maakte ik deze Thaise rijst met gamba’s ananas en rode paprika. Je zou ook verse ananas kunnen gebruiken, dat smaakt vast nog veel lekkerder! En dan heb je meteen weer wat extra fruit gegeten. 

Dit heb je nodig voor 2-3 personen
1 koffiekopje basmati rijst (aanrader: de basmati rijst van Tilda)
12 gamba’s (gepeld)
1x spice pasta Pineapple Fried Rice van MeiAsia (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo en asianfoodlovers)
1 rode paprika ( in stukjes)
1 grote ui (gesnipperd)
35 gram ongezouten cashewnoten
25 gram rozijnen
een klein blikje uitgelekte anasstukjes (ongeveer 227 gram, uitlekgewicht 140 gram)
2 eetlepels olie
evt. wat koriander blaadjes om te garneren

En zo maak je de Thaise rijst met gamba’s ananas en rode paprika
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte 2 koffiekopjes water op 1 koffiekopje rijst. Roer de rijst 1-2 keer door tijdens het koken.

2. Verhit de olie en de bak de gamba’s tot ze roze kleuren. Haal ze uit de pan. Bak de ui en paprika gedurende 2 minuten in de olie. Doe dan de stukjes ananas erbij en bak deze een minuutje mee.

3. Doe de rijst erbij met de spice paste en de gamba’s en meng alle ingrediënten goed door elkaar.  Roer de cashewnoten en rozijnen eronder en serveer.

untitled-468
Mmm, ik krijg nu alweer zin in deze lekkere Thaise rijst. Ik ben ook wel benieuwd geworden naar de rest van de MeiAsia producten en ga er mee experimenteren. Wordt vervolgd.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze pompoensoep met kokosmelk misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

De MeiAsia spice paste en de Tilda bastmati rijst werden aan me toegestuurd en ik combineerde ze in dit lekkere gerecht. Voor meer informatie over de MeiAsia spice paste en waar je hem kan kopen: klik hier. Voor meer informatie over de Tilda rijst en waar je deze kan kopen: klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk