Thaise curry soep met zoete aardappel

8 januari 2016Dagmar

De laatste tijd heb ik me flink kunnen uitleven met een aantal mooie producten die ik kreeg toegestuurd. Dit gerecht heb ik een beetje a la Masterchef samengesteld. Ik maakte een zoete aardappelsoep op basis van kippenbouillon en besloot er wat gele Thaise curry onder te roeren. Toen bedacht ik nog rijst met kokos, chili en citroengras had liggen en roerde deze er ook nog onder.

Vlak voor het serveren druppelde ik nog wat sinaasappelsaus in de soep. En toen ik proefde was ik even in de zevende hemel met dit zoet pittig en kruidig soepje! Zonder is deze soep ook al heel lekker maar met wat sinaasappelolie heb je een wauw-wat-is-dit-lekker momentje.

Natuurlijk heb ik ook een receptje voor je om zelf heerlijke sinaasappelolie te maken. Ook lekker in een salade en gebak en als zelfgemaakt cadeautje. Deze pittige Thaise curry soep met zoete aardappel is klaar binnen ongeveer een half uurtje.
untitled-587
  Als je van pittige soep houdt en dol bent op Thaise curry dan is dit een echt soepje voor jou. 

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 liter kippenbuillon
ongeveer 430 gram zoete aardappel (gewicht ongeschild)
1 pakje Fair Trade Thaise gele curry pasta
1 pak Tilda coconut, chili en lemongrass basmati rijst (is al voorgegaard)
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels sinaasappelsaus of -olie
eventueel wat verse koriander om te garneren

En zo maak je deze Thaise curry soep met zoete aardappel en rijst
1. Schil de aardappel en snijd hem in grove stukjes van 3-4 cm. Breng de kippenbuillon met de aardappel aan de kook. Doe de curry pasta erbij en kook de aardappel 20 minuten.

2. Pureer de soep met een eetlepel citroensap. Roer de rijst eronder en laat de soep nog 2 minuten doorkoken. Roer de rijst los in de soep.

3. Druppel vlak voor het serveren wat sinaasappelsau of -olie in de soep en garneer eventueel met wat verse koriander.

untitled-97
De sinaasappelolie van de foto maakt deze Thaise curry soep met zoete aardappel nog lekkerder. En hartstikke leuk en makkelijk om zelf te maken. Het recept vind je hier.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze pompoensoep met kokosmelk misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: De Fair Trade Thaise gele curry pasta zat in een speciale foodybox in die ik ontvangst mocht nemen en de Tilda bastmati rijst werd aan me toegestuurd. Ik combineerde ze in dit lekkere gerecht.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht