I like it hot! Jij ook? Dit pittig Thaise curry pasta recept gebruik je als basis voor bijvoorbeeld een heerlijke zelfgemaakte Thaise kip curry. Er kan geen kant-en-klare curry pasta tegenop qua smaak en met behulp van een foodprocessor draai je deze curry binnen no time in elkaar. En als je geen foodprocessor hebt: met een vijzel lukt het ook.

untitled-315
Met deze Thaise curry pasta maak je binnen een handomdraai een heerlijke Thaise curry met bijvoorbeeld kip, groenten, vis of rundvlees. Ik ben gek op de aromatische Oosterse keuken waar zoet, zuur, zout, bitter en umami zo mooi in balans zijn.

Dit heb je nodig voor de Thaise curry pasta*
1.5 theelepel korianderzaadjes
1 theelepel witte peperkorrels
1 theelepel komijnzaadjes
1.5 theelepel zeezout
2 stengels citroengras (snijd het uiteinde eraf en stroop het buitenste stugge blaadje eraf)
4 tenen knoflook
3 sjalotten, in grove stukjes gesneden
3 cm gember, geschild en in grove stukjes gesneden
1 theelepel trassie (garnalen pasta)
4 grote groene lombok pepers, zonder zaadjes
2 takjes verse koriander
4 eetlepels neutrale olie

* dit recept is voldoende voor het maken van Thaise kip curry voor 4 personen

En zo maak je de Thaise curry pasta
1. Rooster de korianderzaadjes, peperkorrels en komijnzaadjes in een kleine pan op middelhoog vuur tot ze geuren. Doe ze dan met de rest van de ingrediënten in de foodprocessor en maal alles zeer fijn. Schraap zo nodig de zijkanten van de foodprocessor een paar keer schoon met een spatel. Vooral het citroengras moet zeer fijn gemalen worden, anders heb je deze lange houtachtige vezels in je pasta en dus in je gerecht zitten en dat is geen fijn mondgevoel. Als je een vijzel gebruikt, snijd dan alle ingredienten die versneden moeten worden zo fijn mogelijk en maal eerst de koriander, peper en komijn fijn.

untitled-319
Je kunt de Thaise curry pasta bijvoorbeeld gebruiken voor deze heerlijke en makkelijk te maken Thaise kip curry. Het recept staat ook op deze website: klik hier voor het recept. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan vind je deze pompoencurry met o.a. rundvlees, kokosmelk, gember, sereh, kardemom en steranijs misschien ook lekker. Of wat dacht je van een lekkere Japanse omelet met rijst en een yummy rode saus? Neem ook een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk