Thais gehakt met rijst

12 maart 2018Dagmar
Blog post

Onlangs probeerde ik naar aanleiding van de review van Stephanie zelf ook een Marley Spoon box en onderdeel daarvan was een Thais roerbakgerecht met gehakt. Het was een lekker en snel gerecht dat ik om die reden nog eens heb gemaakt met een eigen draai en meteen heb uitgewerkt. De basis bestaat uit gehakt dat op smaak wordt gebracht met een sjalotje, knoflook, gember, rode peper, limoensap en ketjap medja. Rode paprikareepjes en spinazie vormen de groente basis. Het kruidige gehakt met typische Thaise smaken past lekker bij basmatirijst. Een makkelijk, snel en lekker gerecht, ideaal voor doordeweeks of op drukke dagen. Klaar binnen ongeveer 20-30 minuten. 

Thais gehakt met rijst
Thais gehakt met rijst: gehakt is snel klaar en makkelijk om te maken. Door het gehakt te combineren met de lekkere en typische Thaise smaken wordt het een wat specialer, leuk en origineel gerecht. 

Thais gehakt met rijst
De rode paprika en spinazie passen prima bij dit Thais gehakt en rijst, maar natuurlijk kun je er allerlei groente mee combineren. Ik vond de rode peper niet heel erg pittig, maar als je daar helemaal niet van houdt of het gerecht kidsproof wilt maken dan zou je de rode peper natuurlijk weg kunnen laten. In het Marley Spoon gerecht wordt varkensgehakt gebruikt en dat is natuurlijk erg Thais. Deze versie maakte ik met rundergehakt en die was ook lekker. 

Ingrediënten voor Thais gehakt met rijst
(hoofdgerecht voor 2 personen)
275 gram runder- of varkensgehakt (of gemengd)
200 gram basmatirijst
1 rode paprika
100 gram verse spinazie
1 sjalot
1 eetlepel fijngesneden verse gember
1 teentje knoflook
2 limoenen
2 eetlepels ketjap medja
1/2 grote rode peper zonder zaadlijst (meer/minder naar smaak)
1 eetlepel neutrale olie
peper en zout naar smaak
garneren doe je eventueel met wat verse basilicum

Thais gehakt met rijst recept
1. Snipper het sjalotje fijn, pers de knoflook uit, snijd de paprika in reepjes, snijd de rode peper zeer fijn en pers een halve limoen uit. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar.

2. Verhit de olie en bak de sjalot glazig met de gember, knoflook en rode peper. Doe het gehakt erbij het bak het rul. Bak de paprika reepjes 2-3 minuten mee. Doe ketjap medja en sap van een halve limoen erbij. Bak de spinazie mee totdat deze is geslonken. Kruid naar smaak met peper en zout.

Serveer het Thais gehakt met de rijst en garneer eventueel met enkele blaadjes basilicum. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer bij het Thais gehakt met rijst. Het is lekker om een limoenpartje boven het gehakt en rijst uit te persen.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Geïnspireerd op een Marley Spoon recept

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht