Tapenade zelf maken

27 oktober 2017Dagmar
Blog post

Tapenade zelf maken: het is ontzettend lekker en ontzettend simpel! Als je ook zo graag een stukje brood eet met deze lekkere hartige olijvenspread lees dan zeker even verder, want je kunt tapenade héél makkelijk zelf maken. In deze versie heb ik biologische kalamata olijven in een keukenmachine fijngehakt met knoflook, lichtzure kappertjes en zilte ansjovis. Daarna combineerde ik de tapenade met smakelijke olijfolie met zwarte truffel van goede kwaliteit voor een vertruffelijke twist. Deze tapenade is lekker bij de borrel, bij met olijfolie gegrild brood, nou ja eigenlijk is deze zelfgemaakte olijventapenade altijd lekker!

Ingrediënten om zelf tapenade te maken
240 gram biologische kalamata olijven zonder pit
1 eetlepel kappertjes
2 ansjovisfilets op olie
1/2 theelepel knoflookpuree
3 eetlepels olijfolie met zwarte truffel

Tapenade recept
Houd 1 olijfje achter als garnering. Doe de olijven en kappertjes (beide zonder vocht) in een keukenmachine. Doe de knoflookpuree en fijngesneden ansjovis erbij. Pureer tot de tapenade de consistentie zoals op de foto heeft. Doe de truffelolie erbij. Schep in een serveerschaaltje en garneer met de achtergehouden olijf.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht