taai taai en pepernoten recept

12 november 2014Dagmar

Het Sinterklaas snoepgoed ligt al maanden in de winkel en ik weet niet hoe het bij jou eraan toe gaat, maar wij hebben al wat peper- en kruidnoten achter de kiezen. Het lekkerste vind ik de zachte grof gesneden pepernoten die naar anijs smaken. Het leek me leuk om zelf eens pepernoten en  taai-taai poppetjes te maken. In de Galeria Kaufhof (een soort Bijenkorf) in Düsseldorf heb ik laatst bovendien een enige koekjesvorm gekocht in de vorm van een taai-taai mannetje die ik meteen heb kunnen gebruiken hiervoor. Voor de pepernoten heb ik kleine koekjesvormen in de vorm van een hartje en bloemetje gebruikt. Dat is weer eens wat anders dacht ik. En in de kast had ik nog wat decoreerstiften liggen. Dit is het resultaat. Voor dit taai taai en pepernoten recept heb je nodig:

Ingrediënten voor een schaaltje grote pepernoten en ongeveer 5 taai taai poppetjes van ong. 10 cm
350 gram bloem
225 gram honing
2 eetlepels  schenkstroop
3/4 theelepel bakpoeder
2 eieren
1 eetlepel koekkruiden
1 theelepel gember
1 theelepel anijs
snufje zout
optioneel: een (witte) decoreerstift bijv. Dr. Oetker
taai3

En zo maak je het taai taai en pepernoten recept
1. Meng de honing, stroop en 1 ei in een kom door elkaar.

2. Zeef de bloem met het snufje zout, bakpoeder en de kruiden boven deze kom en meng alle ingrediënten tot een stevig deeg.

3. Laat het deeg afgedekt een uurtje rusten in de koelkast.

4. Verwarm de oven zo’n 10 minuten voor op 200 graden.

5. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte op een met bloem bestoven werkblad. Steek of snijd de gewenste vormen uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

6. Bestrijk de vormen met het andere ei.

7. Bak deze Hollandse lekkernij af in maximaal 15 minuten. Klaar! Kan je ze weerstaan tot ze afgekoeld zijn? Ik niet : )


taai4

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is dit misschien ook wat voor jou:Chocolademousse van bonbonbloc. Of wat dacht je van deze citroenmousse taartjes met bastognekoekjes. Kijk ook eens in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, tips en trucs.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht