Supersnelle saté

27 september 2016Dagmar

Na een drukke dag lekker willen eten maar niet lang in de keuken hoeven staan? Dat is precies wat ik graag ook wil. Van deze superlekkere saté kun je al binnen een half uurtje smullen. De marinade waarmee je kiphaasjes omtovert in supersnelle saté bestaat uit ketjap medja, pindakaas en sambal badjak. Even de kiphaasjes door deze marinade scheppen, aan spiesjes rijgen en hoppa: een kwartiertje de oven in. Ondertussen kook je bijvoorbeeld wat rijst of bak je wat (oven)frites. Nog snel een groente kiezen, bereiden en tadaaah! Binnen een half uurtje kun je al je tanden zetten in deze watertandend lekkere supersnelle saté!

supersnelle sate
Deze supersnelle saté maakt je ontzettend snel door de marinade van dikke zoete ketjap medja, pittige sambal badjak (sambal met knoflook yesss!) en good old pindakaas. Dat is nog eens een lekker en snel keukenwondertje!

Dit heb je nodig voor 2 personen (ongeveer 6 spiesjes)

250 gram kiphaasjes

Voor de marinade
2 eetlepels ketjap medja
1 theelepel sambal badjak
1 flinke eetlepel pindakaas

Verder heb je houten prikkers nodig.

Zo maak je de supersnelle saté
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht oven).  Meng alle ingrediënten voor de marinade en schep de kiphaasjes er in om. Rijg aan houten prikkers.

2.  Gaar de spiesjes 15 minuten in de oven.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze heerlijke Griekse kipspiesjes misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

1 Reacties

  • Maris

    4 oktober 2016 at 8:55 am

    Dit klinkt heerlijk! Ik ben namelijk gek op sate en heb nog nooit geprobeerd pindakaas in de marinade te stoppen 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht