Superlekkere champignonburgers

10 maart 2019Dagmar
Blog post

Het is geen geheim dat ik gek ben op champignons, paddenstoelen en truffels. Omdat ik als flexitariër ook graag mijn tanden zet in allerlei vegetarisch lekkers experimenteer ik er wat dat betreft ook graag op los. Zo kwam ik al snel op het idee voor deze superlekkere champignonburgers. Echt een aanrader!

Superlekkere champignonburgers
Ziet deze champignonburger er niet megalekker uit? Ik vind ze zo lekker, dat ik bij het uitwerken van deze blog actuur WEER zin kreeg om ze te maken!
Superlekkere champignonburgers
Je zou ook nog een lekker spiegeleitje op je champignonburger kunnen serveren. Lees snel verder hoe je de superlekkere champignonburgers maakt!

Ingrediënten voor superlekkere champignonburgers
(onderdeel van hoofdgerecht/voor 3 burgers)

250 gram kastanjechampignons
1 medium ui
1 teentje knoflook
1/4 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde peterselie
1 theelepel fijngeraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
1 eetlepel tomatenpuree
1 ei
30 gram panko
peper en zout
(vloeibare) bakboter
brood(jes) naar keuze voor erbij + wat rucola

Verder heb je een keukenmachine nodig

 Superlekkere champignonburgers recept
1
. Snipper de ui en snijd de knoflook en champignons in schijfjes. Verhit twee eetlepels boter en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe met de peterselie en tijm. Kruid met peper en zout en bak de champignons op een medium vuur langzaam goudbruin. Bak de tomatenpuree vervolgens 2-3 minuten mee. Laat het champignonmengsel 5 minuten afkoelen en schep het daarna in de keukenmachine.

2. Doe het ei, panko, pijnboompitten en Parmezaanse kaas ook in de keukenmachine en pulseer tot je een grof mengsel krijgt (dat vind ik persoonlijk lekkerder qua textuur dan helemaal fijngemalen). Als het mengsel nog wat te nat is en je kan daardoor geen goede samenhangende burgers vormen, voeg dan nog wat panko toe. Vorm 3 burgers. Koel ze afgedekt een kwartiertje in de koelkast. Je kunt de champignonburgers daarna (voorzichtig) bakken in wat boter of olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bouw er daarna lekkere burgers mee en zet snel je tanden in deze lekkere champignonburgers!

Geniet ervan, Dagmar

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • aggie

    12 maart 2019 at 12:14 pm

    klinkt goed, zeker in een vleesvrije week. Probeer eens paneermeel te kopen als je in Maastricht bent de Bisschopsmolen, Stenen Brug, zij maken van oud speltbrood paneermeel, erg goed.

    1. Dagmar

      13 maart 2019 at 6:22 pm

      Bedankt voor deze leuke tip! Ik ben er al eens geweest, een leuke en mooie plek!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht