Steak tartaar met verse truffel

28 september 2017Dagmar
Blog post

Onlangs bestelde ik voor het eerst online verse zwarte truffel: iets wat al heel erg lang heel hoog op mijn verlanglijstje stond. Het allereerste gerechtje dat ik maakte toen ik zo blij als een kind de verse truffels uitpakte was deze steak tartaar met verse truffel. Voor deze speciale gelegenheid kocht ik een stukje ossenhaas bij de slager en bracht deze in stukjes gesneden op smaak met wat truffelolie, peper en zout. Ik schepte de heerlijk gekruide ossenhaas in een serveerring en bedekte de bovenkant met wat vers geschaafde truffel. Ik grilde wat brood met een beetje olijfolie en wist vervolgens niet hoe snel ik aan tafel moest komen. Genieten was het! Het gegrilde brood is er trouwens niet alleen qua smaak superlekker bij, het biedt ook een andere textuur in dit gerechtje. Met andere woorden: het wordt er nog lekkerder van.

Steak tartaar met verse truffel
Hier mag je me voor wakker maken: steak tartaar met verse truffel.
Steak tartaar met verse truffelSteak tartaar met verse truffel

Ingrediënten voor steak tartaar met verse truffel
(voorgerecht voor  1 persoon)
ongeveer 60 gram ossenhaas
1 kleine verse zwarte truffel van ongeveer 10 gram
zwarte truffelolie van goede kwaliteit
zeer fijngemalen zwarte peper en zout uit de molen
Voor het garnituur: 1 eetbaar viooltje, een blaadje zuring, 2 met wat olijfolie gegrilde stukjes wit brood
Verder heb je een serveerring en een truffelschaaf nodig.

Steak tartaar met verse truffel recept
Je maakt deze steak tartaar met truffel door ongeveer 60 gram fijngesneden ossenhaas van goede kwaliteit op smaak te brengen met de truffelolie, zout en peper.  Zet een bordje klaar (dat even in de koelkast heeft gestaan) met een serveerring en schep daar de steak tartaar in. Druk voorzichtig aan en verwijder de serveerring. Snijd met behulp van de truffelschaaf zeer dunne plakjes verse truffel en leg deze op de steak tartaar. Serveer met het garnituur.

Geniet ervan, Dagmar
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht