Spruitjes uit de wok

18 december 2020Dagmar
Blog post

Spruitjes: hate them or love them. Ik houd van spruitjes! En jij? Normaalgesproken stoom ik deze vitaminebommetjes vol vitamine C altijd! Deze keer heb ik er iets heel anders meegedaan: ik heb ze gewokt met o.a. spekjes, gember en ketjap medja. Met ook nog andere groenten zoals paprika, prei en wortel. En dat was erg lekker, dus hier is het recept!

De groente heb ik even kort gestoomd voor ze te wokken zodat ik ze alleen maar even licht hoefde te karameliseren in de wok. Het resultaat: lekkere gewokte spruitjes, worteltjes, paprika en prei (alles met nog een lekkere bite) in een zoete licht pittige ketjap saus met een rokerig smaakje dankzij de spekjes.

Ingrediënten voor spruitjes uit de wok
(groentengerecht / bijgerecht voor 2 personen)
250 gram spruitjes (onderkantjes eraf gesneden en in vieren gesneden, buitenste blaadjes weggooien)
1/2 kleine rode ui (gesnipperd)
1/2 rode paprika (in stukjes)
1 kleine prei (alleen het wit en lichtgroen in halve ringen)
3 kleine wortels (geschrapt en in schijfjes)
1 theelepel fijngesneden gember
1 teentje knoflook (geperst)
50 gram gerookte spekreepjes
2 eetlepels ketjap medja
wat (Spaanse) sambal naar smaak (aanrader die Spaanse sambal!)
olijfolie
sesamolie

Spruitjes uit de wok recept
Stoom de spruitjes, prei, paprika en wortels 3 minuten. Bak de spekjes goudbruin in wat olijfolie in een apart pannetje. Verwarm op medium vuur de wok met wat sesamolie en bak de ui zacht met de gember en sambal. Zet het vuur hoog en voeg de groenten en knoflook toe. Wok totdat de groenten beginnen te karameliseren. Voeg dan de spekjes toe en breng op smaak met de ketjap medja.

Tip
Maak er eventueel een hoofdgerecht van door er rijst en noedels bij te serveren!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: de spruitjes en Spaanse sambal zaten in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht