Deze zalige spaghetti met truffel en rucola tover je binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig en het is een must try als je net zoals ik gek bent op truffel. Voor dit receptje gebruik je o.a. olijfolie van goede kwaliteit en wat truffelmayonaise. Misschien vind je dat laatste een beetje een gek idee. Mayonaise onder spaghetti roeren? Het kan prima hoor. Eigenlijk niet zo’n vreemd idee als je bedenkt dat mayonaise grotendeels bestaat uit geëmulgeerd ei en olie. En dat zorgt voor een heerlijke romige smaak. Yes! Dit keukenwondertje smaakt heerlijk met wat rucola die je er vlak voor het serveren pas bij doet zodat deze lekker fris blijft. Natuurlijk nog lekkerder met een glas heerlijke witte wijn. Geniet ervan.

Spaghetti met truffel en rucola

Dit heb je nodig voor 1 persoon (hoofdgerecht)
100 gram spaghetti
4 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
1.5 eetlepel truffelmayonaise (ik kocht deze)
15 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas + wat extra
10-15 gram rucola
peper en zout naar smaak

En zo maak je deze spaghetti met truffel en rucola
1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar in ruim gezouten water. Gebruik een waterkoker om deze spaghetti nog sneller op tafel te toveren.

2. Roer de Parmezaanse kaas los met de olijfolie en truffelmayonaise. Schep de gare spaghetti rechtstreeks uit het kookvocht bij het truffel-olie-kaas mengsel en meng alles goed door elkaar. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Serveer met een pluk rucola en met extra vers geraspte Parmezaanse kaas.

Ben je ook zo dol op truffel? Dan is dit truffelmayonaise recept misschien ook iets voor je. Of wat dacht je van deze spaghetti carbonara met paddestoelen en truffel? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

One Response to Spaghetti met truffel en rucola

  1. Ohhh Dagmar, dit ziet er echt heerlijk uit!! Hmmm! Krijg er trek in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk