Spaghetti met gehakt, bacon en bier

Toen ik een recept tegenkwam voor spaghetti met bier en bacon vond ik dit meteen een geniaal idee. Ik kon al bijna proeven hoe lekker dit zou zijn! Ik maakte dan ook een eigen versie met rundergehakt, baconreepjes en tripel bier. En lekker dat dit was! Lees snel verder hoe je dit lekker stevig pastagerecht maakt!

Ingrediënten voor spaghetti met gehakt, bacon en bier
(hoofdgerecht voor 4 personen)
240 gram (vezelrijke) spaghetti
ongeveer 550 gram (biologisch) rundergehakt
1 flesje tripel bier (0.33 liter)
150 gram baconreepjes
2 medium uien
3 dikke tenen knoflook
3 zoete tomaten (medium)
1 klein blikje tomatenpuree (van 70 gram)
100 gram tomatenfrito
1/2 runderbouillonblokje
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde peterselie
1 laurierblaadje
peper en zout
olijfolie
voor erbij: Parmezaanse kaas van een stuk
Spaghetti met gehakt, bacon en bier recept
1. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Bak de baconreepjes samen met de ui en knoflook, tijm en peterselie in 2 eetlepels olijfolie licht goudbruin.
2. Voeg het gehakt toe samen met de tomatenpuree. Kruid met peper en zout. Prak het gehakt fijn. Bak zo’n 2-3 minuten en schenk dan het bier erbij. Voeg ook het halve bouillonblokje toe, het laurierblaadje, de frito en de in kwarten gesneden tomaten toe. Breng aan de kook gedurende ongeveer 20 minuten zodat het meeste vocht verdampt.
Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
Verwijder het laurierblaadje. Kruid zo nodig de saus met nog wat peper en zout naar smaak en server de saus met de gare pasta en Parmezaanse kaas. Smullen maar!
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar