• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: december 2, 2014
  • Geschreven door:

Ben jij ook zo gek op truffel? En op spaghetti carbonara? Dan is dit romig pasta recept met spekjes, paddestoelen en truffel vast iets voor jou! Voor deze spaghetti carbonara met paddestoelen en truffel mag je me ’s nachts voor wakker maken. Hij smaakt vertruffelijk, al zeg ik het zelf. Een heel lekker recept voor de feestdagen of een andere speciale gelegenheid.

untitled-219
Spaghetti carbonara met paddestoelen en truffel: een zalige combinatie.

Ingrediënten voor 4 personen
400 gram spaghetti
400 gram shiitakes, schoongeborsteld waar nodig en in grove stukken gesneden
200 gram gerookte spekreepjes (liefst van een stukje gesneden)
3 eetlepels zwarte truffelolie van goede kwaliteit
3 eetlepels tapenade van truffels en champignons
2 eetlepels roomboter
4 teentjes knoflook, gepeld
versgemalen zwarte peper
wat (zee)zout naar wens
4 eieren
200 gram geraspte Parmezaanse kaas + wat extra ter garnering
optioneel: 2 zwarte truffels (flinterdun geschaafd met een mandoline)

En zo maak je de spaghetti carbonara met paddestoelen en truffel 

1.Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar in een grote pan gezouten water. Ondertussen ga je met de spekreepjes aan de slag.

2. Bak de spekreepjes goudbruin in een eetlepel roomboter met de teentjes knoflook.  Verwijder de knoflook als deze goudbruin is. Deze heeft nu een lekker aroma afgegeven aan de spekjes.

3. Bak de paddestoelen goudbruin in een eetlepel roomboter.

4. Roer in een kom de eieren met de 200 gram kaas door elkaar. Kruid met versgemalen zwarte peper. Roer de tapenade van truffel en paddestoelen eronder met de truffelolie.

5. Als de spekjes goudbruin zijn haal je de pan van het vuur. Voeg de gare pasta toe. Roer de spekjes en de pasta goed door elkaar. Roer na een minuutje het ei-kaas mengsel goed door de pasta. Als je dit op het vuur zou doen dan garen de eieren tezeer waardoor je gestolde stukjes ei krijgt. Nu krijg je als het goed is een romige saus. Proef of de saus zo naar je smaak is en kruid eventueel bij met wat peper en zout. Schep de paddestoelen eronder en serveer met wat Parmezaanse kaas en geschaafde truffel.
untitled-466
Deze tapenade gebruik ik om de spaghetti carbonara met paddestoelen en truffel op smaak te brengen. Je kunt hem kopen bij AH XXL en je kunt er ook heerlijke truffelmayonaise mee maken. 

Ben je ook zo gek op truffels? Dan zijn deze recepten misschien ook wat voor jou: een amuse soepje van knolselderij en truffel en deze gegrilde groene asperges met truffel. Of neem eens een kijkje in de receptenindex voor nog veel meer lekkere recepten, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Responses to Spaghetti carbonara met paddestoelen en truffel

  1. Wesley op Reis schreef:

    Dat ziet er ook echt heerlijk uit!

  2. Didi schreef:

    Wij hebben via google je site gevonden met het heerlijke recept. Het was inderdaad vertruffelijk!
    thanks voor je recept iig!

    Groetjes

    Guus en Dianne uit Alblasserdam, NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk