Spaanse penne carbonara

13 oktober 2014Dagmar

Afgelopen najaar deed ik mee aan een receptenwedstrijd voor een digitaal kookboek van Vacanceselect, speciaal voor op de camping. Vacanceselect was namelijk op zoek naar lekkere recepten voor op de camping, die leuk, eenvoudig en lekker waren. Ik stuurde mijn recept voor supersimpele maar superlekkere Spaanse penne carbonara (met chorizo i.p.v. spekjes) in en kreeg al snel bericht dat mijn gerecht zou worden opgenomen in het e-kookboek! In december werd ik uitgenodigd om het gerecht te komen koken op de vakantiebeurs als onderdeel van een kookwedstrijd. Ik heb een leuke blogpost geschreven over deze kookwedstrijd, klik hier. Met een gemiddelde waardering van maar liefst bijna een 9 won ik op 16-1-2015 de kookwedstrijd en daarmee een reischeque van € 250  icon-smile-o . Dit gerecht kun je prima en snel koken met slechts 2 kookpitjes. De weinige en simpele ingrediënten nemen weinig plek in de koelkast in en het gerecht is ook nog eens snel klaar. Ook lekker om thuis te maken trouwens, niet alleen op de camping  icon-smile-o 

Ingrediënten voor 4 personen
250 gram chorizo (van een worst)
400 gram pasta naar keuze, bijvoorbeeld penne
100 gram geraspte Parmezaanse kaas of Manchego
2 eieren
2 sjalotjes, gesnipperd
1 theelepel (zee)zout
1 eetlepel (olijf)olie
wat peper en zout naar smaak

pasta carbonara chorizo 3
Spaanse penne carbonara: een makkelijk, lekker en simpel recept, ideaal voor op de camping.

En zo maak je de Spaanse penne carbonara
1. Breng een soeppan met water en 1 theelepel zout aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Ondertussen ga je met de chorizo aan de slag. Snijd de chorizo in schijfjes van 1/2 cm, en snijd elk schijfje in 4 stukjes.

2. Doe de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit deze middelhoog. Voeg de sjalotjes en chorizo toe.

3. Roer de kaas met de eieren in een kommetje door elkaar en zet apart.

4. Als de chorizo en sjalotjes goudbruin zijn, haal je de pan van het vuur. Voeg de gare pasta toe. Roer de chorizo en de pasta goed door elkaar. Roer na een minuutje het ei-kaasmengsel erdoor.  Als je dit op het vuur zou doen dan garen de eieren te zeer waardoor je gestolde stukjes ei krijgt. Nu krijg je als het goed is een romige saus. Proef of de saus zo naar je smaak is. Breng desgewenst op smaak met peper en zout. Serveer met nog wat extra vers geraspte kaas

5. En dan, buen apetito!

Nog wat meer tips:
– Voor een koolhydraatarme variant vervang je de reguliere pasta door bijvoorbeeld dr. Atkins pasta.
– Ook lekker met gerookte kipreepjes, gerookte zalmsnippers of vega spekjes.

Ik heb nog meer heerlijke pasta gerechten voor je. Wat dacht je van deze lasagna bolognese waarmee ik in de krant heb gestaan. Of wat dacht je van deze supersimpele maar superlekkere spaghetti bolognese? Dit laatste gerecht is een basisrecept waarmee je meerdere dagen eenvoudig kunt variëren, handig!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht