Soep met erwtjes, kokosmelk en groene curry

27 april 2019Dagmar
Blog post

Deze soep met erwtjes, kokosmelk en groene curry is een heerlijk aromatisch soepje.

Soep met erwtjes, kokosmelk en groene curry
Als je net als ik fan bent van de Aziatische keuken en dol bent op soep dan is dit soepje vast iets voor jou. Lekker en aromatisch met een Aziatische twist door de groene curry pasta en kokosmelk. Dat is nog eens een ander erwtensoepje!

Ingrediënten voor soep met erwtjes, kokosmelk en groene curry
(voorgerecht voor 2 personen/voor ca. 500 ml soep)

300 gram (biologische) diepvries erwten (ontdooid)
1 sjalotje, gesnipperd
1 /2 teen knoflook, uit de pers
1 opgehoopte theelepel groene curry pasta
1 klein laurierblaadje
1/4 theelepel gedroogde munt
0.5 liter kippenbouillon (liefst zelfgemaakt)
75 ml kokosmelk (light) + evt. wat extra om te garneren
limoensap en vissaus om de soep naar wens op smaak te brengen
peper en zout
(vloeibare) boter

Garneren doe je eventueel met wat verse koriander of munt en wat van de achtergehouden kokosmelk

Verder heb je een staafmixer en zeef nodig.

Soep met erwtjes, kokosmelk en groene curry
Zin om dit soepje met erwtjes, kokosmelk en groene curry te gaan maken? Lees dan snel verder hoe je dat doet!

Soep met erwtjes, kokosmelk en groene curry recept
1. Smelt de boter. Bak de gesnipperde sjalot en knoflook glazig met de groene curry pasta. Bak de laurier en munt mee.

2.  Doe de erwten erbij en bak ze 2-3 minuten mee. Kruid met peper en zout. Schenk de kippenbouillon en kokosmelk erbij en laat 20 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblaadje.

3. Pureer de soep en zeef hem. Wat in de zeef achterblijft gooi je weg. Kruid de soep zo nodig bij met peper en zout en breng naar wens op smaak met limoensap en vissaus.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is dit misschien ook iets voor jou: wortelsoep met gember. Of neem een een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere soepjes en andere lekkere recepten.

untitled-166

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht