Snelle Pizza margherita

1 november 2015Dagmar

Deze supersimpele maar o zo lekkere snelle pizza margherita met  biologische buffelmozzarella, verse basilicum en lekkere olijfolie is binnen no time klaar. Natuurlijk is een zelfgemaakte pizzabodem het allerlekkerst, maar ik heb daar doordeweeks niet altijd tijd voor en dat geldt misschien ook voor jou. Met een kant-en-klare pizzabodem van goede kwaliteit kom je ook een heel eind en deze is klaar binnen ongeveer een half uurtje. Geloof me, na deze pizza wil je nooit meer kant-en-klare belegde diepvriespizza. Serveer er een frisse groene salade bij en je hebt een lekker snel middagmaaltje. 

untitled-59
Dit is een hele simpele pizza maar met deze lekkere ingrediënten is hij onweerstaanbaar lekker.

Dit heb je nodig voor 1 pizza Margeritha
1 kant-en-klare pizzabodem met tomatensaus (koelvak supermarkt of bij Italiaanse speciaalzaak*)
1/2 bol (biologische) buffelmozzarella (60 gram, in zo dun mogelijke plakken gesneden)
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie van goede kwaliteit
wat verse blaadjes basilicum
* een pizzabodem die je bij de Italiaanse speciaalzaak koopt zal ongetwijfeld lekkerder zijn dan die uit de supermarkt. Mijn favoriete pizzabodems koop ik bij Kookaparte in Geleen.

untitled-83
Je kunt natuurlijk het pizzadeeg zelf maken, maar als je weinig tijd of zin hebt is een kant-en-klare pizzabodem lekker makkelijk.

En zo maak je deze lekkere pizza Margeritha
1. Verwarm de oven 10 minuten  voor op 250 graden (electrische oven).

2. Beleg de pizza met de mozzarella. Verdeel deze gelijkmatig over de pizza en bak de pizza ongeveer 5 minuten of totdat de mozzarella al een beetje is gesmolten.

3. Haal de pizza uit de oven en beleg hem met de rest van de ingrediënten behalve de olijfolie en de basilicum. Bak de pizza gedurende maximaal 10 minuten of totdat alle kaas gesmolten en licht goudbruin is.

4. Vlak voor het serveren besprenkel je de pizza met de olijfolie en strooi je er wat verse basilicumblaadjes overheen. Zo lekker!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze pizza met champignons misschien ook wat voor jou. Of misschien  deze lekkere chocolademousse van bonbonbloc ?. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook.
untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

3 Reacties

  • Annelies

    2 november 2015 at 6:08 pm

    Hoi Dagmar,

    Klinkt goed!! Gemakkelijk en lekker!
    Ik heb wel een vraagje, gebruik je een kant-en-klare bodem met tomatensaus erbij? Of maak je zelf je tomatensaus?

    Groetjes, Annelies

    1. Dagmar

      2 november 2015 at 6:12 pm

      Hoi Annelies,

      Dankje! Ik koop ze met tomatensaus. Maar mocht je daar niet aan kunnen komen dan kun je met wat Heinz tomatenfritto, wat knoflook, oregano en olijfolie ook zelf heel makkelijk een tomatensausje maken. Smeer de bodem er dan niet te dik mee in.

      Hartelijke groet,

      Dagmar

  • Maris

    4 november 2015 at 5:54 pm

    Lekker! Ik maak iets soortsgelijks op dagen dat ik trek heb in pizza, maar geen zin heb om bij de italiaan te zitten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht