• Categorie: Drankjes
  • Gepubliceerd op: maart 17, 2015
  • Geschreven door:

Afgelopen najaar proefde ik op de Tasty (een nieuw culinair lifestylevenement, een echte aanrader) een heerlijke groene smoothie bij een slowjuicer demonstratie. Hoewel het drankje met appels,spinazie en gember heerlijk smaakte, vond ik het jammer dat er zoveel vezels en voedingsstoffen achterbleven in de centrifuge van het apparaat. Thuis heb ik dan ook een versie bedacht die je eenvoudig kan maken in een blender. Zo blijven alle voedingsstoffen en vezels fijn in je drankje zitten en is je smoothie nog gezonder. Mijn versie is gemaakt met biologisch appelsap en ik heb er ook nog wat citroengras aan toegevoegd. Hallo lente!

Ingrediënten voor een groot glas van circa 250 ml (1 persoon)
1 flink handje verse spinazie, gewassen
200 ml (biologisch) appelsap of zelfgemaakt *
1/2 theelepel gemberpuree
1 theelepel serehpuree (citroengraspuree, eventueel te vervangen door een scheutje limoensap)

untitled-162
 Handig: deze gember- en citroengraspurees zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Ideaal als je snel een smoothie wilt maken, bijvoorbeeld ’s morgens. 

En zo maak je deze smoothie met spinazie appel en gember
1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix alles tot een glad drankje. Dat is alles  icon-smile-o

* Wil je graag weten hoe je zelf appelsap en appelmoes maakt? Dit is supermakkelijk. Check hiervoor mijn recept voor homemade appelsap en appelmoes. Heerlijk!

untitled-167
 Lekker fris deze smoothie van verse spinazie, appelsap, gember en citroengras. 

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk