Smoothie met spinazie appel en gember

17 maart 2015Dagmar

Afgelopen najaar proefde ik op de Tasty (een nieuw culinair lifestylevenement, een echte aanrader) een heerlijke groene smoothie bij een slowjuicer demonstratie. Hoewel het drankje met appels,spinazie en gember heerlijk smaakte, vond ik het jammer dat er zoveel vezels en voedingsstoffen achterbleven in de centrifuge van het apparaat. Thuis heb ik dan ook een versie bedacht die je eenvoudig kan maken in een blender. Zo blijven alle voedingsstoffen en vezels fijn in je drankje zitten en is je smoothie nog gezonder. Mijn versie is gemaakt met biologisch appelsap en ik heb er ook nog wat citroengras aan toegevoegd. Hallo lente!

Ingrediënten voor een groot glas van circa 250 ml (1 persoon)
1 flink handje verse spinazie, gewassen
200 ml (biologisch) appelsap of zelfgemaakt *
1/2 theelepel gemberpuree
1 theelepel serehpuree (citroengraspuree, eventueel te vervangen door een scheutje limoensap)

untitled-162
 Handig: deze gember- en citroengraspurees zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Ideaal als je snel een smoothie wilt maken, bijvoorbeeld ’s morgens. 

En zo maak je deze smoothie met spinazie appel en gember
1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix alles tot een glad drankje. Dat is alles  icon-smile-o

* Wil je graag weten hoe je zelf appelsap en appelmoes maakt? Dit is supermakkelijk. Check hiervoor mijn recept voor homemade appelsap en appelmoes. Heerlijk!

untitled-167
 Lekker fris deze smoothie van verse spinazie, appelsap, gember en citroengras. 

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht