Slowcooker pompoencurry met rundvlees

5 januari 2018Dagmar
Blog post

Slowcooker pompoencurry met rundvlees: een heerlijke winterse pompoencurry met o.a. rundvlees, kokosmelk, gember, citroengras, kardemom en steranijs. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten. Het is een slowcooker recept, dus na een korte voorbereiding kun je fijn iets anders gaan doen terwijl deze curry lekker staat te pruttelen in je crockpot.

Slowcooker pompoencurry met rundvlees
Als ik enthousiast vertel over mijn slowcooker leg ik meestal uit dat een slowcooker (of crockpot) een soort moderne electrische römertopf is. In een slowcooker gaar je ingredienten langere tijd op een lagere temperatuur. Het deksel blijft in principe op de slowcooker zitten en daardoor blijft alle smaak en vocht in de pan.  Alle smaken trekken lekker in elkaar. 
Slowcooker pompoencurry met rundvlees
Het is dan ook erg leuk en lekker om bijvoorbeeld stoofgerechten in je slowcooker te bereiden, zoals bijvoorbeeld deze kruidige curry. Door bijvoorbeeld rundvlees langere tijd te garen in een slowcooker wordt het lekker sappig en mals, en dat is nou net zo lekker aan een stoofpotje, toch?
Slowcooker pompoencurry met rundvlees

Na zo’n 6-7 uur in de slowcooker was dit het resultaat: een heerlijke kruidige curry met mals rundvlees. De pompoen lost op in de saus. De volgende dag is deze slowcooker curry nog lekkerder! Ik maak meestal grote porties in mijn slowcooker die ik invries. Zo heb ik op drukke dagen een lekkere maaltijd snel achter de hand. Ik ben dan ook heel blij met mijn slowcooker en hij staat minimaal 1x per week aan. 

Luchtige naanbroodjes met knoflook en nigellazaadjes
Naanbroodjes passen perfect bij deze kruidige pompoencurry met rundvlees. Met dit makkelijk recept maak je heerlijk luchtig naanbrood met knoflook en een licht anijsachtige smaak dankzij het gebruik van nigellazaadjes. Je maakt dit naanbrood niet in de oven, maar in een koekenpan op het fornuis en je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig. Het geheim van dit dit lekker luchtig bijgerecht is dat je een eenvoudig deeg maakt op basis van milde dikke yoghurt. Yoghurt over? Lepel wat over de curry bij het serveren!

Ingrediënten voor slowcooker pompoencurry met rundvlees
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 5-6 personen)

1.5 kg runderpoulet
2 pakken pompoenstukjes (AH, diepvries, circa 900 gram)
1 eetlepel sambal bakdjak
2 grote uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, uit de pers
2 theelepels tamarinde
2 theelepels kerrie
2 eetlepels fijngesneden gember
2 theelepels gemalen citroengras
2 x steranijs
3 gedroogde kaffir-limoenblaadjes
200 ml kokosmelk
1 kaneelstokje
1 theelepel bruine basterdsuiker
1/4 theelepel gemalen kardamon
3 runderbouillonblokjes
wat versgemalen peper en zeezout
olijfolie
eventueel maizena

Slowcooker pompoencurry met rundvlees recept

1.  Verhit een scheutje olijfolie. Bak de ui glazig met de kerrie, tamarinde, gember, sambal, citroengras en kardamom. Voeg de pompoen en knoflook toe. Bak het mengsel tot de pompoen zacht is. Doe in de slowcooker samen met het vlees, steranijs, kaffir-limoenblaadjes, suiker, kokosmelk, runderbouillonblokjes en kaneelstokje. Schep even door elkaar en gaar gedurende 6-7 uur op de lage stand. Schep regelmatig de ingrediënten door elkaar.

2. Verwijder het kaneelstokje, de limoenblaadjes en de steranijs voor het serveren.

Heel lekker met gekookte of gebakken (zoete) aardappels, rijst en/of naanbroodjes.

Er staan nog meer lekkere slowcooker recepten op Vertruffelijk. Zoek op ‘slowcooker’ in de zoekbalk helemaal bovenin om ze te ontdekken!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht