Malse sappige slowcooker lamsshoarma

3 november 2017Dagmar
Blog post

Maak heerlijke malse slowcooker lamsshoarma van lamsschenkels waarvan het vlees na een paar uurtjes in de slowcooker bijna van het bot valt. Trek het vlees met twee vorken van elkaar en bak het eventjes met wat olijfolie, sjalot, knoflook, kaneel, koriander en munt. Combineer de lamsshoarma met  paprika, frisse knapperige ijsbergsla met knoflookdressing, rauwkost en tzaziki en peuzel hem lekker op met bijvoorbeeld lekkere broodjes, pita’s, wraps of naans. Je weet niet wat je proeft zo lekker!

lamsshoarma
Als je deze slowcooker lamsshoarma hebt geproefd wil je misschien net zoals ik geen andere meer. Wat ontzettend lekker!

Ingrediënten voor slowcooker lamsshoarma
(hoofdgerecht voor 3 personen)
2 lamsschenkels (samen ongeveer 900 gram)
naar keuze naanbroodjes, pita’s, wraps of broodjes
tzaziki
3 handjes grof gesneden (gemengde) ijsbergsla
3 eetlepels knoflooksaus
4 sjalotjes
2 theepels knoflookpuree
1 theelepel gedroogde munt
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen koriander
rauwkost naar wens, bijvoorbeeld komkommer, bosui en radijsjes
150 gram paprikareepjes
150 ml groentebouillon
olijfolie
peper en zout

Slowcooker lamsshoarma recept
1. Spoel de lamsschenkel af, dep hem droog met wat keukenpapier en vet hem in met wat olijfolie. Gaar de lamsschenkel 4 uur op de hoge stand in de slowcooker met de groentebouillon.  Haal het lamsvlees uit de slowcooker. Trek het vlees  uit elkaar met behulp van twee vorken. Gooi botten, stukjes kraakbeen en/of vel en bouillon weg.

2. Snijd de sjalotjes in ringen of stukjes. Verhit wat olijfolie en bak daarin het vlees met de sjalot en knoflook zachtjes aan. Bak de paprikareepjes mee tot ze zacht beginnen te worden. Voeg munt, kaneel en koriander toe en verwarm 2-3 minuten mee. Kruid naar smaak met peper en zout. Maak een sla dressing door de knoflooksaus een beetje te verdunnen met een beetje water. Combineer de dressing met de ijsbergsla.

3. Combineer de lamsschoarma, ijsbergsla met knoflookdressing met rauwkost naar wens en de naabroodjes, pita’s, wraps of broodjes. Serveer met tzaziki.

Er staan nog meer lekkere slowcooker recepten op Vertruffelijk. Zoek op ‘slowcooker’ in de zoekbalk helemaal bovenin om ze te ontdekken!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht