Superlekkere slowcooker lamsshoarma

3 november 2017Dagmar
Blog post

Deze superlekkere slowcooker lamsshoarma is 1 van onze favorieten! Door lamsschenkels in de slowcooker te garen valt het supermalse vlees na een paar uurtjes bijna van het bot. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en bak het eventjes met wat olijfolie, sjalot, knoflook, kaneel, koriander en munt. Het zoete lamsvlees combineert perfect met deze lekkere kruiden! Doe er nog wat gegrilde paprika, frisse knapperige sla naar keuze en wat tomaatjes bij en maak er zo een lekkere, lichtere en voedzamere lamsshoarma salade van. Met nog wat feta en tzaziki is het feestje helemaal compleet. Natuurlijk kun je hem ook lekker combineren met bijvoorbeeld pita’s of naan. Je weet niet wat je proeft zo lekker!

Slowcooker lamsshoarma Ik ben benieuwd of jij deze slowcooker lamsshoarma net zo lekker vind als ik!

Ingrediënten voor slowcooker lamsshoarma
(hoofdgerecht voor 3 personen)
2 lamsschenkels (samen ongeveer 900 gram)
eventueel naar keuze naanbroodjes, pita’s, wraps of broodjes
3 grote handen grof gesneden (gemengde) sla naar keuze
4 sjalotjes (of 1 grote ui)
1 dikke teen knoflook uit de pers
1 theelepel gedroogde munt
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen koriander
rauwkost naar wens, bijvoorbeeld komkommer en tomaatjes
150 gram gegrilde paprikareepjes (diepvries)
feta en tzaziki voor erbij
olijfolie
peper en zout

Slowcooker lamsshoarma recept
1. Spoel de lamsschenkels af, dep ze droog met wat keukenpapier en vet ze in met wat olijfolie. Gaar de lamsschenkel 4 uur * op de hoge stand in de slowcooker.  Draai het vlees zo nu en dan. Haal het lamsvlees uit de slowcooker. Laat een beetje afkoelen. Trek het vlees  uit elkaar met behulp van twee vorken. Gooi botten, stukjes kraakbeen en/of vel en bouillon weg.

* Ik heb een crockpot slowcooker en na deze bereidingsduur is het vlees bij mij gaar en valt het bijna van het bot. Elke slowcooker is anders. Het kan dat dit in jouw slowcooker langer duurt.

2. Snijd de sjalot of ui in ringen. Verhit wat olijfolie en bak daarin het vlees met de sjalot en knoflook zachtjes aan. Bak de bevroren paprikareepjes mee tot ze zacht beginnen te worden. Voeg munt, kaneel en koriander toe en verwarm 2-3 minuten mee. Kruid naar smaak met peper en zout. 

3. Combineer de lamsschoarma met de groente. Serveer met tzaziki en feta en eventueel de naabroodjes, pita’s, wraps of broodjes. 

Er staan nog meer lekkere slowcooker recepten op Vertruffelijk. Zoek op ‘slowcooker’ in de zoekbalk helemaal bovenin om ze te ontdekken!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht