Een verjaardagsfavoriet: een heerlijke slagroomtaart gevuld met lemoncurd. Lemoncurd is een soort citroenjam, die je kant-en-klaar kan kopen of zelf kan maken. Een ander lekker gerecht met lemoncurd is bijvoorbeeld pittige zoete aardappelpoffertjes, ook een echte aanrader. Zie hiervoor mijn andere post. Maar nu eerst terug naar het maken van deze lekkere taart.

Ingrediënten voor 12 kleine stukjes of 6 Limburgse stukken
3 eieren
180 gram suiker
30 gram maizena
150 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel
wat boter om de bakvorm in te vetten, en wat extra bloem om deze te bestuiven
een snufje zout
500 ml kant-en-klaar slagroom
1 potje lemoncurd (AH)
wil je zelf lemoncurd maken, check dan dit recept voor de ingrediënten en hoe je dat kan doen.
optioneel: een groot pak lange vingers en een mooi lint

Je hebt een bakvorm met een doorsnede van ongeveer 24 cm nodig.

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter de bakvorm en bestuif deze met wat bloem.
2. Verwarm de eieren licht middels au bain marie. Check dit filmpje eventueel voor een uitleg over au bain marie.
De eieren hoeven slechts lauw te worden. Let op met het te warm worden van de eieren, je wilt niet dat ze gaan stollen. Om die reden raad ik je af om de eieren in een magnetron te verwarmen.
3. Spoel een grote kom om in heet water en droog deze af. Doe direct de lauwe eieren met de suiker erin en klop deze ongeveer 10 minuten met een mixer .
4. Spatel voorzichtig het bakmeel en de maizena erdoor. Voeg het snufje zout toe.
5. Schep het mengsel in de bakvorm. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de oven. Je kan met een houten satéprikker controleren of de cake gaar is. Prik in het midden van de taart, als de prikker er schoon uitkomt, dan is de taart gaar.
6. Laat de taart afkoelen in de vorm en stort deze daarna op een bord.
7. Halveer de taart met bijvoorbeeld een taartzaag. Bestrijk de bovenkant van de onderste taarthelft helft met een dunne laag lemoncurd.
8. Leg de andere taarthelft er weer op en bestrijk de taart met slagroom.

Serveertip: Voor een extra leuk en feestelijk effect kun je lange vingers rondom de taart aanbrengen en deze vastbinden met een mooi lint.
slagroomtaart1
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk