Skinny kip shoarma bowl

12 augustus 2018Dagmar
Blog post

Skinny kip shoarma bowl: een lekker licht hoofdgerecht bomvol smaak en groente. Deze skinny kip shoarma bowl is een lekker licht alternatief voor gewone shoarma. De plakjes kipfilet zijn gebakken met baharat kruiden, een super lekkere kruidenmix van  sterrenchef Jonnie Boer. De gegrilde paprika, zoete aardappel, cherrytomaat, komkommer en sla maken deze goodness in a bowl helemaal af. Eventueel zou je nog wat (zelfgemaakte) tzaziki kunnen toevoegen. Doordat er lekker veel groente in dit licht hoofdgerecht zit vult het prima. En dat is fijn als je ’s avond niet meer wilt snaaien. Dit gerechtje bedacht ik toen ik een streng dieet volgde maar evengoed lekker wilde eten bomvol smaak. Aan een zielig bordje met een klein gebakken stukje vlees/kip/vis, een hoopje groente en een zielig aardappeltje moet ik echt niet denken! Maar dit, dit ga ik ook klaarmaken als ik straks klaar ben met het dieet! Want ik vind het erg lekker!

Skinny kip shoarma bowl
Skinny kip shoarma bowl: een lekker licht hoofdgerecht bomvol smaak en groente. In dit gerecht zit maar liefst 300 gram groente.

Skinny kip shoarma bowl
Door lekker veel groente te gebruiken in deze skinny shoarma bowl maak je er een lekker licht en gezond gerecht van.

Skinny kip shoarma bowl
Door verschillende groente te gebruiken en het gerecht in een kom te serveren ziet het er geweldig kleurrijk en lekker uit. En lekker is het zeker!

Ingrediënten voor Skinny kip shoarma bowl
(licht hoofdgerecht voor 1 persoon)
ongeveer 100 gram kipfilet
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel Jonnie Boer baharat kruiden
200 gram gegrilde paprika (Bonduelle, diepvries)
50 gram zoete aardappel blokjes (Aviko, diepvries)
40 gram komkommer (in halve dunne plakjes)
60 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
een klein handje sla naar keuze

Skinny kip shoarma bowlrecept
1. Dep de kip droog en snijd hem in dunne plakjes. Marineer de kip in de baharat kruiden en olijfolie.

2. Bak de kip in een koekenpan met anti aanbaklaag zonder extra vetstof gaar. Houd de kip warm tussen bijvoorbeeld aluminiumfolie. Verwarm in dezelfde koekenpan de bevroren gegrilde paprika totdat ze warm en zacht zijn. .

3. Airfry de zoete aardappelblokjes 8 minuten op 175 graden in de airfryer (wij hebben een philips airfryer xxl, bereidingstijd kan per airfryer verschillen).

Serveren: schep de gegrilde paprika in een kom en leg de rest van de ingrediënten erop. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht